KUNGEN


Kreativitet på beställning?

Nej det är inte min grej. Det är kanske därför alla praktiska ämnen där det krävs mycket av just varan kreativitet kräver ballen av mig. Sitter just nu här och pillar med mina okreativa "nu-måste-jag-ta-en-bild-bilder" och booy nu brinner det sannerligen i knutarna. Vår kinkiga lärare sitter och ratar allas bilder till höger och vänster precis bakom mig så det ser inte ljust ut. I morgon har jag ett fruktat prov i Organisation och ledarskap, 98 sidor, 5 kapitel, Tack!  Vi fick på tal om skolan tillbaka våra romananalyser idag, den jag skrev om boken Doktor Glas. Tur att min hjärna iallafall fattat tycke för de teoretiska ämena. Över och ut.

Pest och pina

Onda ting har präglat min dag idag. Inget särskilt har hänt utan allt är bara så rävigt jobbigt och eländigt. Huvudvärk, sömnbrist, provångest och allmän dynga är vad som drar ner mig i fördärvet. Usch vad jag hatar dagar som denna. Nu är jag dock på lite bättre humör, har sprungit uppe på berget med tjejerna, lite drygt sju kilometer blev det nog idag, inte illa pinkat. Vi kommer springa i cirklar runt motståndarna iår. Löpningen räcker naturligtvis inte utan Invar (läs:ingvor) skall givetvis kombinera denna med styrka så att benen är ur funktion ytterligare några dagar. Överkroppen svär fotfarande efter all styrka som nu konverterat till träningsverk efter gårdagens pass. GÖTT MOS!

Var ju som bekant ute och shakade vinterhullet av mig på stans uteställe i lördags. Med mig hade jag förutom en drös med bekanta till Jonas min kära kollega, onda tvillingsyster och bättre hälft: kleptomanBerit Combat. Also known as Sofie Rosendahl Palmräka. (www.hannamiasofie.blogg.se) Detta uppskattades så till den grad att den seriösa nivån på mitt personliga engagemang steg i sådan omfattning att jag rakade av björnpälsen från benen. Yes jag är kvinna igen!


Födelsedagskalas

Julia i mitt fotbollslag fyller 20 år så nu ska jag dit och gratta henne. Det blir ett presentkort på systemet (hoppas inte hon läser detta nu) Förhoppningsvis har hon fullt upp med att baka sju sorters tårta. Ikväll skall bli en superduperkväll. Emma och Sofie kommer hit, förfest här hos maken och sen ska de lurviga svängas som aldrig förr. Kvällens mål är att ta sig till och från Terrassen. På fötterna skall jag ha mina svarta pumps (eller röda?) och övertill blir min svarta AA-klänning. Sweet. Ur högtalarna som jag skall vara bas över ska det strömma nostalgi och på bordet skall gästerna erhålla allt från slödryckt till chips och dipp. Kommer bli kanon! I morgon är det träning klockan ett!

image68
Läcker tårta
www.spelochpyssel.com/recept/barbie_tarta_till_barnkalas.htm



Fredag

Underbara, lediga, extradag. Min man är också ledig idag så vi skall pallra oss ner till stan, kika lite, ta en fika och bara ha det mysigt. Sedan blir det lite studier, god mat och Let's Dance. I morgon skall jag på kalas hos min kära lagkamrat Julia och därefter blir det antagligen utgång. Skön helg!

Torsdag igen

...och här sitter man efter ett tufft spinningpass. Underbart! Jag har haft två prov i veckan som tagit lite av min uppmärksamhet och lediga tid och därav har jag inte haft tid att skriva här. Nu är alltså skolveckan slut för mig som är ledig på fredagar. I morgon skall jag äntligen få sova ut. Jag hade lite sovmorgon idag men tror ni att det gav ig ngt? Nej för Sofia vaknar mitt i natten med anskrämlig värk i vänster öra. Går in till mamma och lipar. Tar alvedon och nässpray men får ändå tillbringa stor del av natten i sittande position för att lätta trycket. Så jag har gått på alvedon hela dagen, skall ta en innan jag lägger mig med så jag slipper brutalväckas i natt med.

Håller föresten på att planera min outfit för kommande maskeradparty! KUUL!

<3 endorfin!

Gliss

Underbara serie. Fick under min vistelse i Göteborg tag på den bästa av de fyra produkterna, leave in conditionern längst till höger.


image67

Löpträning

Vilka goa tjejer vi är. Springer i skogen en annars sketen måndagskväll. Har precis duschat av mig och sitter ånyo här med en underbar känsla i kroppen. Våra tränare tog lite bilder på oss, hade tänkt att slänga upp de på bloggen men har ingen kamerasladd här så jag får lugna mig lite (som med alla andra bilder). Sitter och väntar på våfflor, tack älskling <3 Efter detta skall jag studera lite marknadsföring och filosofi.

Göteborg

Ja i fredagsmorse bar det iväg. Dagen spenderades till shopping och jag plockade med mig en hel del användbara ting hem. Första rundan gav följande:

Rond 1
Röda pumps
Svarta, lackade ankel boots
Skimrande skor med snörning
Röd, mönstrad scarf
Svart kofta med söt rosettbrodyr
Svart klänning med silvrig ring och många knytmöjligheter
Två par pärlörhängen
Guldiga hjärtörhängen
Två silvriga örhägen (ringar i två olika stl)
Guldiga örhängen, ring och hängen
Guldigt hårband (till maskerad som jag snart skall informera om, temat är iaf tusen och en natt)

image65


Efter detta checkade vi in på hotellet, rummet och allt annat var till belåtenhet. Vi bodde på Hotel Europa för övrigt. Två steg ut och man var inne i Nordstan. Så det var jättebra! Vi chillade på rummet ett tag, kollade på Grey´s och så. Efter det gick vi ut och gick jättelångt. Kollade in stans gator och vilka ställen vi skulle besöka dagen därpå. Vi hittade en mysig liten restaurang efter ett tag där vi gick in och satte oss. Vi båda bestämde oss ganska snart för att ta fläskfilé med gorgonzolasås, jag med kroketter och Jonas med råstekt potatis. Maten smakade underbart, bland det godaste jag ätit. Vi satt där och bara njöt tills klockan slog mycket. Tänkte gå på bio men skippade det och gick tillbaka till hotellet och kollade på hjälp, haha humor på hög nivå. Morgonen där på gick i upp tidigt och inmundigade allt man kan tänka sig ställa fram på ett frukostbord, plus köttbullar, prinskorv och bacon. En riktig hotellfrukost med andra ord. Därefter tog vi oss an Femman, Nordiska kompaniet och stans övriga gator ännu en gång, mysigt! Denna dag fick jag med mig följande:
 
Rond 2
Guldiga, superballa byxor
Svart, lång hoodtröja
Svarta leggins
Blå, kort t-shirt
Grå, kort t-shirt
Svart kjol med dragkedja
Body scrub som luktar jordgubb
Leave-in conditioner

image66

Med värkande fötter och kurrande kaggar fick vi till slut ge oss, åt på Pizza hut och tog sedan första, bästa tåg hem. Här är jag nu, ska snart hem till Trädet och se på melodifestivalen och käka allt gott mellan a-ö, det är ju trots allt frossarkväll i kväll! I morgon skall jag upp och jobba så det blir till att sova tidigt!

Ha en trevlig kväll!

Alla-hjärtans-dag-presenter

Jag hade, finurlig som jag är snokat runt på nätet och hittat en rolig hemsida, www.tryckomaten.se där jag designade ett par kallingar åt min kära. Min design slutade såhär:



Jag fick tydliga order på morgonen om att inte kolla i gaderoben där han förvarade dyrgripen som snart skulle bli min. Det var svårt att hålla sig hela morgonen. Skulle sno ett par sockar från hans gaderob och kom på mig själv med att öppna dörren liite. Detta resuletrade i att jag snabbt som katten stängde dörren igen. Det enda jag skymtade var en påse så det var nog inte så farligt. Senare på kvällen skulle vi ge varandra presenterna var det sagt. Jag gav min och fick oväntat mycket respons. Sedan gav han mig sin. En gris, eller ett vårtsvin. Motiveringen löd: För att jag tycker att du är svinsnygg. Besvikelse. (Jag hade ju hoppats på en laptop)
När vi skulle sova senare frågade han om jag ville ha en till present och så fick jag istället ett vackert armband från Pandora. En riktig luring!


 


Madness

Observera att omg är en förkortning som jag sällan tar till så inse allvaret i det jag skriver. OMG vilken skön känsla att ha det gjort. Med en ny, vanvettig hurtbulle på cykeln längst fram trampade vi dödliga på som små undersåtar. Det värsta med spinning är all den vätska som lämnar kroppen. Jag tror inte att ni någonsin, vilka superlativ jag än använder kommer förstå hur kopiöst mycket jag svettas. Ja det är sant, jag är äcklig. En annan nackdel är att man får så förbannat ont i röven av dessa hemska sadlar tillverkade av the devil him self. Till råge på allt förfrös jag min dyngsura skalle på vägen hem.

Även om lagkompisarna och ni där hemma tvekar hävdar jag fortfarande att jag lätt skulle kunna fylla funktion som vattentorn i en liten självförsörjande by nere i Afrika, om inte annat en mycket snygg fontän.

BYE

image60
My best friend

Valentine

Jepp, dagen då alla singlar är som mest desperata, inte jag iår alltså! I vårsolen promenerade jag till bussen klockan 09:00 i morse och nu sitter jag på jobbet. Jobbar som sagt som personlig assistent åt min rullstolsbundna farmoder. Idag har vi röjt på deras dammiga vind och där hittar man mycket. Detta organiserade vi sedan som så att vi lade allt i olika högar. Nu ligger fyra, av mig formulerade, annonser ute på blocket. Om ett par timmar kan du säkerligen beskåda dem med sökorden LP-skivor, kakburkar, Glimåkra vävstol och ljusstakar! Efter arbetet skall jag sticka direkt hem till min kära, sen blir det spinning på Form och efter det alla-hjärtans-dag-mys. I morgon åker vi ju till Gbg med som jag tidigare nämnt!

Ha det!

Lunch och shopping

Kom hem just från en mycket trevlig lunch med Evelina. Vi åt buffé på Aroy vilket var mycket gott. Efter det tog vi en runda på stan. Hittade ett par balla shorts på rean, plus att jag hittade ett par supersnygga pumps och en bh helt utan band! Greeat!

image58


Projektarbete

Sitter här och skriver lite på rapporten i den mån jag känner mig motiverad. Är väl kanske inte vad man vill spendera lovet til men men. Om en stund skall jag ut och luncha med min kära vän Evelina! Efter det ska jag åka hem från maken, kolla på grey's, packa väskan och träna! Underbart att vara tillbaka med laget igen. Senare i kväll är det säsongspremiär för Grey's anatomy säsong 4, 21:00 kanal 5.

Sportlov

Det efterlängtade sportlovet där man förvätas hinna med så mycket är här igen. Morgonen började vid nio, steg upp, tränade, kollade på Friends, käkade frukost, lackade näglera och nu ska jag väl iväg och jobba ett par timmar. Jag jobbar som personlig assistent. Idag står väl på tapeten att bara någon ljuvlig kaka eller liknande. 

BYE 


Susanna Kallur


NYTT VÄRLDSREKORD INOMHUS, 7,68!

image57

Brownies

Har jag slängt ihop sådär på morgonkvisten. Det är så sjukt enkelt med Maizenas bakmix. Såhär blev iaf resultatet!
image50

Ska ner och bjussa farmor och farfar som just kommit hem från Thailand. Därefter skall jag åka till min träning, blir åskådare idag eftersom min åkomma tydligen kan finnas kvar i kroppen och orsaka komplikationer samt bryta ut igen om jag skulle träna! Sen får vi se var som händer. Skall tvätta håret med underbara butter-inpackningen från gliss och göra lite studier skulle jag tro. Singing bee är ju ikväll med!
Ha det ba!

Det skall poängteras att jag även fick lite hjälp från min cuppy cake, vi brukar baka ihop. I julas frambringade vi tillsammans denna eminenta pepparkasskapelsen.



Och så färdigdekorerat:
image56

Erkännande

Ja, jag sov en timme i mammas och pappas säng i natt. Vaknade av att kaggen värkte som aldrig förr. Smärtan var koncentrerad kring magsäcken och väldigt ihållande. Jag har tidigare lidit av lindrigare magkatarr och kände att detta var något liknande. Inte så konstigt då jag haft maginfluensa och kalvat en del. Jag gick då upp för att ta Rennie som otroligt snabbt neutraliserar magsyran och vips så är problemen som bortblåsta. Trodde jag, gick tillbaka till den varma sängen och maken men då smärtan inte gick över gick jag som så många gånger förr till mina föräldrars sovrum. Mamma tryckte lite på magen och konstaterade att det iaf inte var någon infektion och snart så gick det över och jag kunde gå ut till min sleeping beauty igen.


image49

Häromdagen
Mamma: Jag kännde också att jag höll på att bli sjuk förut.
Jag: Jasså?
Mamma: Men jag tycker inte att det är kul att vara sjuk så jag sket i det.

och nu står hon och spelar Guitar hero som en galning :)

Jonas tog med mozzarellaost hem häromdagen. Facinerad över dess förpackning och konsistens var han mycket nöjd med sig själv. När han hade smakat kom besvikelsen, "det smakar ju ingenting"
Jag berättade anekdoten för far min och hans kommentar blev, 05:32 i natt
"Ja men det är ju det som är meningen med mozzarella, det smakar ingenting och känns som en stor snorflabba i munnen"

Medan jag ändå lite nostalgiskt ler åt tanken på mina nära och kära kan jförtäla att farfar nyss var här med lilla trolle, deras hund. När han gick ut sprang trolle iväg som en stolle i trädgården och farfar lunkade efter, an är för övrigt världens sötaste, snällaste människa. Jag ser verkligen upp till honom!

Melodifestivalen

Såja, då var första delmomentet avklarat och som segrare i striden står Amy Dimond och Christer Sjögren! Jag tippade Amy och Poodles men vad vet jag, gamla chrille ville ha en plats i globen så det fick han. Lite fjäsk för publiken, det där med flaggorna och "love Europe". Tänk vad ballt om gamla veteraner som ABBA ställde upp, shit mannen, det vore något! Tänk när de ropar ut vem den sista 12-poängaren går till "And once again, it's Sweeeeden, all point to Sweden!"

Två andra profiler som lyfter denna tillställning i höjderna är givetvis programledaren Kristian Luuk! Vilken oerhört begåvad snubbe. Även om man inte tror det vet han exakt vad han skall säga för att underhålla, exakt hur han ska bete sig osv. Why? Han är helt enkelt übersmart! Toppbetyg i skolan och bra utbildning osv! Den andra profilen är ingen mindre än Sveriges nya gulleputtinutt Bjöööörn Gustavsson! Vilken helskön kille!!

image47

Frikänd

För de nyfikna kan jag nu förtälja att jag officiellt står som en ostraffad kvinna igen. Snart kommer dokumentet där jag oskylldigförklaras hem i lådan. Tack för min verbala förmåga!

Haha, jag har världens sötaste vän!

Det är alltid lika kul när folk gör språkliga tabbar, och alla gör vi dem någon gång så man bjuds på många skratt genom livet. Minns en gång i mina bardomsår när jag en gång skrev betäckningen istället för beteckningen. HAHA fram till ikväll trodde jag att sär skrivningar (haha) var min favorit men jag har ändrat mig! Du piggade upp min dystra kväll, tack gullunge :)

image46
Vad kan jag säga, hon är inte mer än människa hon heller!

Bra, bättre, bäst!

DÅLIGT
Jag är sjuk och tråkig! Sjukt tråkig!

BRA
Ikväll får vi njuta av årets första deltävling i melodifestivalen. Roligt att lilla my ska vara med. HAHA där fick jag till det (Lillamy). Plus att E-type och The poodles slår två stekar i en, spännande!  

Bättre
Karl Petter är skönast i stan!
 

Bäst
Jag lyckades knipa en ännu bättre version av det manliga könet. Visst vi har våra stunder ibland but that's life! (läs: LOVE)

BOTEMEDEL MOT MAGSJUKA

Japp, jag tror jag har hittat det. Glöm alla gamla huskurer och prova något som fungerar ;)

SODA POPS

Ja du vet, sådana där blåa godisflaskor! Shit ni borde betala dyrt för alla tips jag ger!


Plopp tutti frutti

Vilken underbar kombination och idag är det ju som gräddet på moset godisdag. Japp, jag som förr i tiden inmundigade stora mängder godis varje dag har nu (som tidigare nämnt) kommit överrens med maken om att bara äta på lördagar. Synd bara att mitt annars så motståndskraftiga immunförsvar släppt igenom något som skall lika maginfluensa, varför? Men men, det är bara att känna efter de stunder som man känner sig lite piggare och trycka i sig så mycket man orkar. Idag är det bland annat denna kulinariska nyhet från Cloetta.


image40

Ber om ursäkt för bildkvalitén men det kan inte hjälpas!

Valentine plans

Min första alla-hjärtans-dag med ett officiellt förhållande, spännande. Jag och hjärtat planerar en liten tripp till Gbg. Med min pappas fiffiga förmåner bor vi gratis på hotell. (Tänker inte skriva vilket vi valt ifall det är någon snik som planerar att mörda mig, man vet aldrig med storstaden) Vidare skall vi antagligen gå på bio, äta på någon fancy restaurang, dricka flodiga drinkar i bubbelpoolen, få helkroppsmassage, "se duvera skita på götaplatsen", shoppa järnet samt beställa roomservice hela tiden så att en sjabbig man får åka upp och ner i hissen med diverse delikatesser som vi kan åtnjuta, han får också gärna vifta med ett palmblad över mig om det blir för varmt.

Jag har dessutom kirrat present nu! Kan såklart inte visa här och nu eftersom sugerpie med all säkerhet läser här. Synd för det hade varit bra tips! (skriver mest så pga lömska planer, maken läser detta och jag inkasserar något riktigt tungt på den stora dagen!)

Shit mannen vad sugen jag blev på kladdkaka, det får vi ordna senare!

image39
Även om man kan tro det har inte jag frambringat denna vackra skapelse.
Här kommer som tröst för det uteblivna presenttipset ett litet annat:
För den pilliga är detta en underbar sida, för mig som saknar tålamod är det en
källa till irritation där jag märker att alla andra är mycket mer kreativa än jag.
www.skapligtenkelt.se
(där har jag även hittat bilden)


Farbror blå

Av någon konstig anledning har fenomenet att vi är lediga på fredagar medfört att det inte längre känns som om det jämt är måndag. UNDERBART om du frågar mig!

Min status är fortfarande lite risig men bättre än gårdagen, kan nog förflytta mig till soffan idag. Jobbigt när man inte riktigt kan äta heller. Som tur är har jag världens mest sympatiska medmänniska runt mig hela tiden, min kära man. Ha åkte och köpte en kall, amerikansk sallad utan majs och paprika till mig igår och den gick utmärkt att skölja ner med vatten och någon vitamin som han tvinga i mig!

Idag är jag också lite nervös, jag min skenheliga månniska har nämligen blivit förväxlad med svea rikes tyngsta brottsling. Haha nej men jag ska telefonera polisen klockan tretton noll noll. Fick ett lite mystiskt brev hem i lådan där man photoshopat ihop mitt körkort och ställt det som liknelse till en annan person som råkar gasa på lite förbi en hastighetskamera ute i Skultorp på väg mot Sövdes nattliv. Jag min eländiga sate sitter i passagerarsätet inte ett ont anande. Jaja, jag överklagade givetvis och med mitt undersköna vokabulär gick herr blå med på telefonförhör och det skall alltså äga rum idag. Och det säger jag, om jag så ska försvara mig själv i rätten tänker jag inte betala 2000 pix och sätta en svart markör på mitt älskade, relativt nyinförskaffade körkort!  

image38

Sjukanmälan

Alltid lika jobbigt. Under gårdagen led jag av kronisk huvudvärk (jag trodde först att detta grundades i min höga förbränning och avsaknaden av en öppen caféteria klockan 15:03 en onsdageftermiddag. Jag behöver äta minst en gång i timmen) men när jag senare fick mat i mig hjälpte det inte ändå utan allt utvecklades till illamående. Efter Grey's grabbade jag ändå träningsbagen för att göra ett försök, men det gick inte. Var med på uppvärmningen och lite övningar innan jag, något besviken, gick in i duschen. När jag kom hem till maken för att njuta av fotbollen var både den, huvudet och illamåendet kasst. Så vi gick och la oss istället, när jag vaknade försökte jag känna efter (jag hatar det) om jag kunde gå till skolan eller inte. Efter noga övervägande bestämde jag mig ändå för att stanna hemma, har bara tre (två?) lektioner idag och jag tror att jag kan ta igen det mesta hemma. Idag ska jag ligga i sängen och läsa och tycka synd om mig själv!

Gårdagens kommentar
Bakgrund
Detta fantastiska ordspel utspelade sig under lektion i filosofi då frågan löd, säg någon positivt laddad känsla. Elin och Elina viskar längst bak medan jag och min blonda vän sofie som vanligt sitter längst fram. GO!

Elin B: Fort, Elina vad heter det, du vet när man precis fått barn?
Elina: Öhm, förlossningsdepression. 
Elin B: Förlossningsdepression!!?
Alla skrattar
Jag: Ni två är ju dummare än två...
Oskar F: Blondiner! 

Haha jag ett gott skratt fick vi oss iaf. Men det är iofs nästan det enda vi gör med!  

Läcker outfit

image36image37
     American apparel 229kr (nelly.com)         Leggins Ichi 249kr (nelly.com)

Till detta ett stort fett, guldigt armband!
Jag kommer antagligen aldrig tröttna på detta
Bara logga in på nelly.se så kommer det rakt hem i lådan! Lovely


Min vän magreth

Sofie: Jag och Johan åt ungsgratinerad pizza med bacon och mozarellaost igår, jag var lite skeptisk till det men det var faktiskt gott. (Johan är kock)

Jag något butter: Hmm, vet du vad jag åt? En tandpetare!

Ingen rättvisa här i världen.

Nu ska jag se på Grey's anatomy och sen ska jag iväg och träna!

svalde en tandpetare

eller ja, en bit utav den iallafall. Skulle käka rullarder igår kväll och glömde att peta bort den, bra Sofia. Nu är det återigen tidig morgon och rätt så tungt att gå upp. Idag ska vi fortsätta på håltimman att plugga hårt med projektarbetet. Ikväll blir det hårdträning i Kinnarp. På återseende!

FOTOGRAFISK BILD A FÖRSTÖR MITT LIV

Seriöst, det kräver snart ihjälp mig. Jag vill inte springa runt och leka proffsfotograf och sträva efter att ta bilder som min lärare gillar. Jag vill chilla med min enkla digitalkamera och ta bilder på saker som jag tycker om. Denna hemska kurs kommer troligen inte bara kosta mig mycket möda utan även ge mig ett ruttet vg, fuck!

Projektarbete

Ånyo en tidig morgon med mysfrukost klockan 6:00 och avfärd 06:30. Sitter nu i skolan och skriver en del på mitt och Magreths projektarbete. Vi håller på med en gymnasieguide. När det inte ligger som en tung börda över mig som ung student är det faktiskt ganska så roligt. Ikväll kommer herren hem till mig och dagen beräknas bli lugn. Det enda som står på tapeten är en sköön promenad och två tv-program. Grey's anatomy 17:35 och Gossip Girl 20:00.

Ayia Napa

Det står i allafall klart att vi skall åka dit på studentresa, de festande ungdomarnas paradis. Jag själv var ju där i somras med Sofie, Karl Valdemar Rydberg och snorstrid. Vi hade det mycket festligt och jag tror på en bra repris. Förresten blir det fjärde gången jag besöker den ön, jag borde ju liksom bli stammis.


 Glada nattbad              Rockstar                 Blur moon bar        tuktade av solen


När jag satt och kollade igenom lite gamla foton kunde jag även nosa fram några från tidiga 80-talet när jag och Magreth var unga singlar och svängde våra lurviga på Ulricehamns dansbanor. Se nedan:



Ska roat lite mer i min dators innersta vråer efter bilder som gör mig nostalgisk.
Ha en bra kväll!

Taggad, frustrerad, utmattad..

..så skulle jag vilja beskriva min klubbs nya påfund med att springa i meterhöga drivor. Shit mannen vad laddad jag var när jag kom, så frustrerad jag var när jag tog ut mitt yttersta, så utmattad jag var när vi joggat ner och så underbart det känns nu efteråt. Synd bara att jag är så klen i fotlederna efter inomhussäsongen att jag trampar snett, trasslar in mig och snubblar på varje liten småsten, hälsenorna är förmodligen approxomativt tio centimeter längre nu.  Får jobba på det!

Nu ska jag besöka duschen, slänga te min skrikande kagge någonting att äta och sedan njuta av allt endorfin som jag utsöndrat på berget i Falköping. Nästa gång ska jag förresten ta med mig kameran och plåta den underbara vy som blottades framför mina ögon på bergets topp!

image19
Boy, om jag ändå hade ett par sådana.

Studentkalendern

Japp, i skolan är det lite av en tradition att alla klasser gör varsin kalender på våren när man tar studenten. Den första gjorde vi tjejer och den andra gjorde killarna, smickrande! Tjejernas är till vänster och killarnas till höger!



Frisyrspecial

Alla har ni väl hört talas om volumemaster från OBH Nordica. Jag inkasserade min i julklapp. Här nedan ser ni två olika resultat av användning.

image12 

Svart klänning
från BikBok
Dock har jag inte
gjort håret själv.

Lockigt juldagen
till ära.

Måndag igen och dagens outfit

Vilken underbar morgon, för första gången är inte måndagsmorgonen bara pest och pina. Vaknade 05:00, kitlade maken under foten och dagen var igång. Frukost vid 06:00 mittemot världens vackraste fejja. Efter en timmes bussfärd sitter jag nu i skolan på dagens första lektion, foto. Inte ens det känns omöjligt då vi fick tillbaka förra veckans prov, bättre än väntat och i det ämne jag prioriterar minst väcks åter motivationen.  Dock slutar kursen snart och jag ska istället ta mig an psykologi B, ska bli roligt!

Efter skolan idag tar jag nor bussen direkt in till stan, där maken förhoppningsvis fixat en kamerasladd som ajg kan nyttja för att delge alla de bilder jag tänkt ladda upp.

Dagen till ära har jag klätt mig propert
Marinblå sidenskjorta från Only
Svart klänning med fickor från sisters
svarta, matta lacktights från Gina
Låga, svarta skor från Skopunkten
Eftersom skolan antagligen skulle ta död på vilken afrikan som helst med sin kyla tvingades jag också ta på mig en skööön svart cardigan.

Goodie bag

Köpte en liten sådan att ge min uttråkade, nyopererade syssling. Den innehöll lite allt möjligt (se bild). Sitter nämligen i staden hos maken och han har ingen kabel till kameran. Detta efter en och en halv timmes träning, det var kul! Jag fintade bort Julia så det bara small om det, dock inte i fotboll utan i sten, sax och påse. Ett moment som fick avgöra om en match blev oavgjord. Kan också förtälja att shoppandet av balklänning gick bra, dock sticker nog jag och mamma upp till Göteborg eller Sthlm och kollar en snabbis ändå.

image16


Nu ikväll ska jag släppa ut kaggen och suga in den goda känslan av att vara dels nytränad och dels nyduschad. I morgon är det bara att ta nya tag, då är det löpning på berget som gäller.

Kérastase är min käraste

Mirakelmedlet kommer från L´Oréal och finns att köpa hos frisören! Reparerar längderna och gör torrt hår lätt att forma
.

Slöa söndagar

Dagens planering lyder som följer:

10:00-10:30 Frukost med större delen av familjen.
10:30-11:30 Fixa te mitt yttre
11:30-13:00 Ånyo ge mig ut på jakt efter den perfekta klänningen till balen, detta med mamsen som stöd.
13:00-14:00 Lunch i stan
15:30-16:00 Hälsa på min nyoperedade syssling
17:00-18:30 Fotbollsträning
19:00 Umgås med min andra hälft.

Dagens frustration kom när jag inte fick frukost-tvn att fungera. Efter en rad svordomar och våld mot fjärrkontrollen fann jag åter lugnet och läste lite Land istället (jo du vet, bondblaskan som alla på landet premenuerar på). Där såg jag en ganska udda artikel om tomte-vm som tydligen just avgjorts i vårt än mer udda grannland Norge.  Där ingick grenar som paketinslagning, hinderbana samt skortstensklättring.

image9
Kesobulle formad som ett hjärta
Ica's fruktmüsli med vaniljfil
Bregott extrasaltat
Underbara oboy

Ser min blogg konstig ut i din dator?

Kommentera är du snäll!

Ett öga rött, the movie

Var väl kanske inte riktigt vad jag hoppats på. Tyckte om boken någorlunda men, aja jag vet inte vad jag ska säga. Den var lite långtråkig och så men den har ju ett tydligt budskap.

Funderar på att kolla på en till film, Chuck and Larry får det bli isåfall.

Kvällen i övrigt har varit mycket trevlig. Vi åkte från stan vid halv åtta efter att ha införskaffat lite gött till kvällen. Hemma serverades mat, pommes med underbara rullarder. Till detta slängde vi ihop lite guacamole, mums! Har även förtärt mängder av godis, men det är ju trots allt frossar dag. Jag får nämligen bara äta godis på lördagar. Så på fredag klockan 12 börjar det goda livet och det slutar när jag 24 timmar senare, motvilligt ger resterna i pösen till gaderobstjejerna eller vakterna på krogen. Det suger!

Nu sitter hanen ute i köket och tjurar så jag får la gå!

Godnatt!

Ravelli!

Som trogen VM-94 fanatiker kan jag stolt delge att jag tagit i den hand som Ravelli skrev svensk fotbollshistoria med! Detta då han medverkade i Fotbollsgalan 2008 i Falköping.


Luuugn helg

Visst är det skönt att ha en sådan då och då, speciellt när skolan kräver den mesta tiden på veckorna. Dock utvecklar jag både fysiska och psykiska besvär av att ligga och dega förlänge. De fysiska besvären består av krämpor i muskler och leder och de psykiska resulterar i att jag använder någon form av regression och går tillbaka till tidigare stadier i mitt liv, maken gissar att jag hamnar i 4-5-årssatdiet. Därför är det alltså nödvändigt att hitta på något att göra. När jag ändå var tillbaka i småbarnsåldern tog jag med mig ett recept därifrån.
Älskade kesobullar!

50 g smält margarin
1/2 l mjölk
1 pkt jäst
1 tsk salt
1 dl socker
1 liten burk keso (250g)
1 dl grahamsmjöl (gärna drygt)
14 dl vetemjöl Blanda och jäs som en vetedeg.


Baka ut 25-30 runda bullar. Jäs under bakduk och grädda i 200 grader 10-12 min.
 
Så detta skall nu underhålla mig en liten stund. Ikväll blir det film om jag inte ångrar mig och går ut ändå. Vilken film det blir får vi se, jag föreslog Pirates-triologin men mannen i huset såg tveksam ut.  Får se vad det blir! Trevlig lördagkäll!



Jag vet..

Rostis och 8 månader kärlek

8 månader med min kära idag den 2 februari. Detta jubileum, som faktiskt innebär det längsta, seriösa förhållandet i mitt liv (vilket det iofs gjorde redan när vi pasrade tre-veckors-gränsen) firas med den underbara kolhydratsbomben rostis till frukost. 

Smakat?


Fredagsmys

Visst, Let's dance-influensan har ännu inte drabbat mitt starka immunförsvar men ikväll kollade jag faktiskt. Detta mest av anledningen att jag inte hade något bättre för mig. Var nere med mannen min för att hyra någon bra film men det fanns ju såklart inte. Är efter starka rekomendationer lite småsugen på att se kultfilmen Nyckeln till frihet. Dock kände jag att den skulle bli alldeles för avancerad för mig en sömnig fredagskväll så det får bli en annan dag. Nu är det snart utröstning i Let's dance, får se om jag orkar mösa mig till tvn och kolla på skiten som praktiskt taget suger pengarna direkt ut svenska folkets fickor. Go Karl Petter!

Godnatt!


VÄLKOMNA!

Äntligen har jag fått någon sånär ordning på sidan.  Jag har precis bytt (upp mig?) från nogg.se/sofialinder. Det kändes som om jag behövde en liten nystart!

RSS 2.0