Plugg



Snart är det säsongspremiär för Desperat housewives!

Äta bör man

Kvällen studentkrubb! Kycklingrätten har jag tillagat hemma och fryst in i små lådor, väldigt praktiskt!


Idag är det inte roligt att heta Sofia Linder

Stegar av tåget som är försenat. Det är pissigt väder och kylan tränger mer än gärna in under jackan. Tror ni inte att någon har snott min cykel? Vem gör så? MIN cykel som min pappa stått och gjort i ordning och kört upp hit. MIN MIN MIN! Jag har aldrig blivit bestulen på någonting och det är skrämmande vilket hat jag känner. Vem är det som inte kan skilja på mitt och ditt? Vem går och klipper upp låset på en stackars gammal tantcykel. MIN tantcykel! Hur som helst var jag tvungen att komma ut till skolan och med buss tar det mkt längre tid än med cykel och man hinner inte hem och ställa in frysvaror och tung packning innan. Ännu längre tid tar det om man sätter sig på fel buss och åker någon mil utanför stan. (Varför har man samma nummer och namn på en buss som går i två riktningar?) Klockan tickade och jag som hatar att inte vara i god tid blev mer och mer nervös. När chauffören stannade och sa att det skulle bli ett stopp på tio minuter tog jag nästan till lipen. Ringde taxi och kom tio minuter försent. Detta gjorde visserligen ingenting och jag förklarade för min lärare att någon tölp har tagit MIN cykel. 

Varför kan inte bara alla vara ärliga och laglydiga? Jag skulle minsann aldrig sno någons cykel. Det värsta är ju att man aldrig (läs: vanligtvis) aldrig får tag på förövaren.

Cupcakes





Jag och Ellen skall baka :D

50-årsfest

Nu sitter jag här på min fasters 50-årsfest efter en underbar seger med u-laget som innebar dubbelt guld! Jag försöker hjälpa min kusin med maten så gott det går men jag står mest i vägen. Självklart åt jag fyra förätter, matmissbruk! Tjejer i laget, spara inte på skumpan!

dags att sova

Nu ligger jag här HEMMA i sängen och ska sova. Härligt! Åkte iväg ett gäng och kollade på fotboll i Skövde och käkade en glamourös middag på donken. Efter detta åkte jag hem till min kära familj och såg på tv. Jag försökte mig också på att ge Murre en kattmassage, oklart om han gillade det eller ej. I morgon ska jag med min farmor som år nämndeman till tinget i Borå, alltid lika intressant. Jag har inte ännu lurat ut hur man publicerar bilder när man bloggar från mobilen. Därav lite tråkiga inlägg. I morgon ska jag forsoka fota lite och lägga in sen. Godnatt!

Duktig flicka

Nu har jag lämnat in mitt PM! Det känns väldigt bra, nu kan man inte ändra någonting. Pappa fick läsa och han tyckte iaf att det var väldigt bra, språkligt. Nu återstår bara att se vad professorn anser om innehållet. Jag år lite nervös eftersom jag refererade till en bok som hon varit med och skrivit(!) Haha tänk om jag missat hennes budskap helt. Jaja, det går som det går. Jag och Lotta belönade oss med kinamat efter inlamningen och nu sitter jag på tåget hem :)

Sucks

Idag är dagen då jag hade tänkt att lämna in min första inlämning. De suger. Jag får alltid prestationsångest, trots att jag suttit flera timmar och pillat ihop någonting som jag tror är bra kan det ju med besked bli tummen ner. Jag har liksom ingen aning, vad är bra och vad är dåligt? Jaja, det är väl egentligen det som denhär inlämningen är till för - en liten introduktion. Jag är inte van vid sån enorm press, tänk att man kan få underkänt?! Det behövde man annars göra en duktig ansträngning för att lyckas med på gymnasiet och enda möjligheten att få IG på gymnasiet är ju typ att skita i det helt.

Jaja, det blir nog väl. Jag skall träffa Lotta om en stund ute på campus så ska vi finslipa lite, äta lunch och sen kära änner så kommer jag hem igen, trevligt va? Nästa delkurs börjar på tisdag så det blir långledigt. Jag ska hämta ut de sex böcker som jag beställt och kika lite i de men annars så är jag ledig!

Könsdiskriminering

Varför sa de till "kocken från Borås" (man) i idol att han var för tjock för att bli stjärna men de säger inget till en viss tjej som är med och som är ganska överviktig. Är det okej att trampa på en killes dignitet i och med att påpeka påtaglig övervikt inför så många tittare, men inte en tjejs? Eller är detta något som är så pass visuellt uppenbart att man skall kunna prata om det och vad är det som gör att tjejer är så känsliga för ämnet men inte killar? Oavsett orsak borde det vara lika mellan könen.

Lokalsinne...

..är någonting som inte jag besitter det allra minsta. Faktum är att jag cyklade vilse idag när jag skulle ut till universitetet. Nu har jag bott här i nästan en månad och jag hittar inte ens ut till campus. Som om inte detta vore nog gjorde jag precis samma misstag. Tur att man har Iphone annars hade jag varit helt lost överallt. Innan jag tog upp mitt eminenta hjälpmedel idag hamnade jag i någon fornlämning av en gammal stad där folk fiskade, solen lyste, damer med fina uppsättningar handlade i små bodar, barn lekte snällt i en lekplats med traditionella leksaker och varckra klänningar/dräkter. Det var ungefär då, det vill säga när jag nådde ett högklassområde i början av 1900-talet som jag insåg att jag cyklat aningen för långt. 

Nu håller jag på att leta källor till mitt rättsfallskoncentrat som är det avslutande momentet i första delkursen! 

 


Tillbaka till verkligheten

Efter en galen serieseger och fest därtill är jag tillbaka i Örebro. Idag hade jag sådan tur att jag kunde åka med mina syslingars far herr Fröman ända till stationen där jag lite riskabelt lämnat min cykel. Det efter en galen cykeltur som jag ställde den där. Jag ville nämligen spela tiden ett spratt och hinna med ett tåg hem som gick tio minuter efter jag slutade ute på universitetet. Jag var nära att bli påkörd, cykla på trottoarkanter när jag körde mot rött och körde om andra cyklister i innerkurva. Jag bresladdade in på stationen i samma ögonblick som tåget anlände och därav slängde jag in cykeln i första bästa cykelställ och låste!



Såhär såg jag ut på segerfesten plus en guldhatt!

I egenskap av skiklig fotograf tog jag några bilder på matchen mot Tranemo.
Dessa skulle med säkerhet knäckt min gamla fotolärare, taget med en Nikon D80:




















Att vara eller att inte vara?

Cykelhjälm eller inte cykelhjälm?

Pappa var här i Örebro igår och lämnade min nya, gamla cykel. Denna har han snickrat på i garaget och nu körde han elva mil extra bara för att komma upp med den till mig. Det var förstås också väldigt trevligt att han kom hit och hälsade på! Till cykeln har han köpt en hjälm. Den är förstås gränslöst osmaklig, det är alla cykelhjälmar. Detta är en av samhällets kanske viktigaste attitydfrågor. Det är inte accepterat att ha cykelhjälm. Detta grundar jag på det fakta att jag är den enda i Örebro som är under 75 år som har samt använder en. Så var iallafall fallet på väg till skolan idag. Varför? Det borde egentligen vara lika självklart som att ha säkerhetsbälte. Om man tänker efter, hur snyggt är det att ha säkerhetsbälte? Det skrynklar dessutom till kläderna. Fåfänga eller säkerhet?

Jag tänker dras med min cykelhjälm av fem huvudsakliga skäl:

1. Jag är gärna föredöme så att andra har det. Utmärkt tillfälle, hur många sådana områden finns det. Jag kan kalla mig förebild!

2. Jag har inga större erfarenheter av statstrafik. I synnerhet inte när det gäller vart man får cykla. Tänk er mig ute på motorvägen i motsatt körriktning. Då är det inte så töntigt med hjälm? Det är det inte heller när man blir jagad av tanter för att man kör på gångbanan, när man blir påkörd eller kör ner i ett vägarbeteshål. 

3. Jag tror att jag kan tricksa med cykeln. Stå på framhjulet/bakhjulet, cykla baklänges, på väggar och hoppa upp på trottoarkanter. Det senare försökte jag mig på i sommras och jag ramlade pladask och skrapade upp knäet.

4. Jag var klumpig (varför jag ofta misslyckas med mina försök till ovanstående konster). 

5. Klumpigheten är ingenting som kommit på senare dagar. Jag har alltid varit sådan och av den anledningen dragit på mig flertalet hjärnskakningar. En del lindriga och en del värre. Värst var det den gången jag ramlade ut genom en bildörr och slog huvudet i asfalten. Doktorn fick till slut säga ifrån på skärpen och eftersom mitt huvud redan är utsatt för så mycket kan nästa smäll innebära förödande konsekvenser. Har jag haft "lekhjälm" under min uppväxt kan jag väl ha det när jag cyklar?


Givetvis är det inte jättenaturligt att ensam cykla runt med cykelhjälm. Jag tvekade länge men tillstlut tog jag på mig den i morse. På föreläsningen frågade läraren lite saker då och då. Till exempel "hur många här röker? Tror ni inte att hon frågar "hur många här använder cykelhjälm?" Hon förväntade sig givetvis att ingen skulle räcka upp handen men tjii fick hon! (Jag var den ENDA)

Gamla klassen vs nya klassen

Det är lite skillnad. Nu är vi 120 personer och man har en ganska så ytlig relation till alla. Vissa är man närmare med medan man inte ens känner igen hälften. Förutom på nollningen får man inte inte så mänga tillfällen att prata med folk. Detta opersnoliga förhållande står i starka kontraster till min gamla klass. Min gamla klass kunde inte blivit bvättre, Sp3 hade allt och lite till. Med lite till menar jag givetvis Johan Wessbo som (med flit) ramlar av stolen längst bak i klassrummet bara för att locka fram lite glädje i en tråkig lektion.





Låång dag

Egentligen var det bara fyra timmar effektiv tid men jag var i skolan från halv tio till fem så det var väl ganska så länge. Slutsats av dagen är att det är dyrt att bo i stan. Vad tror ni händer när jag går förbi Kicks som utöver fantastiska produkter har världens mest kompetenta säljare? Hon visar borstar, penslar och snygga färger, hon får mig att se mig själv som glamourprinsessa. Min plånbock är inte lika glamourös som jag efter sådana besök.

Idag hände en annan intressant sak. Det stod massor av olika föreningar och företag utspridda med små sorgliga montrar i hela skolan. Med lågbudget-pennor och färgsprakande godis lockade de till sig stackars studenter och med hjälp av ovan nämnda mutor manipulerade de folk att ta talonger, bli medlemmar och delta i diverse tävlingar. Är man smart som jag så kan man förstås lura till sig mycket utan att sätta sin kråka på ett enda papper. Jag kom över en hel del godis, nyckelringar, disktrasor(?), vattenflaskor, kokböcker mm. Ett av de företag som valt att placera ut sin motsats till nyckelkompetensen på företaget var Tele2. Tre killar i 20-årsåldern stod och försökte få folk att byta till deras abonnemang. Eftersom jag har Iphone kommer jag alltid indrigt undan. Många andra svarade också nej på frågan men istället för att tjata började killarna fråga om uteställen, vilka som var bäst och vart vi skulle gå osv. Tillslut frågade de om vi ville följa med på förfest på deras hotellrum. Hallå killar? Gick vi inte ifrån ämnet lite nu? Är inte ni i tjänst? Faktum är att man är skyldig, som anställd på ett företag att visa lojalitet och inte sprida dåligt rykte kring det företag de representerar. Stå och stöta på varenda tjej som går förbi på ett universitet uppfyller enligt mig kriterierna för att på god grund kunna bli avskedad.

Jag var inne på skolans bibliotek idag och tog mig en närmare titt. Jag fick verkligen känslan som man får när man kollar på Skönheten och odjuret och hon kommer in i rummet med alla böcker. Jag vacknade ur min trans när jag som bäst flög runt på stegarena vid bokhyllorna.


Allt ni ser är böcker, i två våningar!

Idag var det egentligen nollning men eftersom festen började samma tid som jag slutade och jag känner mig lite krasslig samt behöver läsa lite så valde jag att inte gå. Förnuftigt va?

Örebro

Hur som haver är jag tillbaka i Örebro nu. Jag tog tåget vid sju i morse och det gick hur bra som helt. Sedan hade jag föreläsning 10-12 och därefter slutade jag. Jag tog då bussen från universitetet och gick på stan och uträttade lite ärenden. Detta fullpackad som en åsna eftersom jag inte åkte hem innan min föreläsning började. Min halvtöntiga ryggsäck, som är absolut nödvändig för att mina stackars muskler och leder inte skall gå av eller förtvina, väger över tio kilo. Av denna anledning har jag utvecklat en puckel på ryggen och börjar fundera på om jag passar bäst på universitetet eller som ringare i domkyrkan här i Örebro. Mitt redan så tunga handbagage till trots köpte jag lite saker som jag kånkade med mig hem, däribland ett headset till mobilen, en bok och fondation. Hejdå 1000 kronor bara sådär. Hur skall jag överleva om jag spenderar pengarna i felande takt jäntemot den tid det tar för mig att skrapa ihop dem? Vart kan man tjäna tusen Gustav i timmen?  Kanske får fundera över det där med rdomkyrkan ändå. Med min äkta puckel bör konkurrensen skingra sig.

Mina erfarenheter av storstäder bara växer. alldeles nyss bevittnade jag när en polisbil körde mot rött, precis utanför mitt fönster. Hur ofta händer detta hemma i Trädet?

Sen kan jag även berätta om en häftig sak som universitetet har i sina ägor. I aulan där har man minsan ingen gammal dammig overhaed utan värsta filmkameran typ. Istället för att ha plastigt papper kunde man lägga på vanligt vitt eller en bok eller sin egna hand och på en stor vit duk gav detta en perfekt reklektion av det som låg på overaheaden. Det blev så klar, stor och tydlig bild att man förmodligen skulle kunna skymta nageltrång eller slitna nagelband på den som hanterar papprena.


Jag försökte lite diskret att fota. Det är pinsamt men denna genans är enkel att överföra på någon annan. När alla vänder sig om tittar man bara demonstrativt, möjligen med överdriven irritation åt ett annan håll, förslagsvis uppåt. Innan detta krävs att man gömt kameran under bänken förstås. Bilden är lite oskarp men det som ligger på overheaden (t.v.) är en bok.

Härliga helg

Som sagt så uppskattar jag helgerna mycket mer nu och använder således dessa till många saker som jag tycker är kul. I helgen har jag bland annat tränat med laget, festat och diskuterat gamla minnen med Jennie och Evelina, träffat massor med roliga människor ute, kramat Jonas, jobbat på Trädets marknad, umgåtts med familjen, pluggat lite, hälsat på farmor med mera med mera. Slutsatsen man kan dra av detta är att jag har väldigt kul men att jag försummar bloggen lite i brist på tid. Dock tror jag att de flesta har mycket att göra på helgerna vilket resulterar i att inte så många hinner att läsa den ändå. Här kommer lite bilder från i lördags, då jag, JEnnie och Eve hade tjejkväll i Falköping med utgång på Terrassen som mål för kvällen:


Goda drinkar gjorda av mig


Gymnastik

Snygga bilder mot Evelinas fondvägg:






Åsarp-Trädet

Ingen har väl kunnat undgå min swtarka kärlek till min modersklubb Åsarp-Trädet? Idag var jag och såg dem spela mot Ulvåker och när det var dags att gå hem visade resultattavlan på 2-2. Ganska så rättvist om du frågar mig.

Imorgon är det träskmarknad här i Trädet. Detta årliga event samlar massor med människor från bygden och är verkligen en höjdpunkt på året. Visserligen var et som alltid bättre förr. Då sparade en annan pengar hela året för att kunna köpa på sig massa skräp på marknaden.

Annars har jag inte gjort så mkt idag. Jag var nere hos min kära farmor och fikade. Hon berättade historier om allt från händelser i tinget (hon är nämndeman i Borås tingsrätt) till när hon som ung fick rycka in som fångvaktare i Trädets "finka". Där gälde det att gömma nyckeln väl. Jag har även hunnit med att studera lite och krama Jonas. Nu skall jag åka med min far och hämta hem lillasyster som varit på bio. Ha en härlig fredagkväll!

Marcus Radetzki

Här har ni honom. Min blivande favoritföreläsare (får man säga favoritlärare på universitetet?) Han har inte bara jur. kand utan också jur. dr. Han är alltså doktorerad i juridik. Dessutom är han docent, universitetslektor, författare och viktigast av allt, utbildningsledare för det program jag läser.


Marcus Radetzki

En annan sak som jag värdesätter högt är att Örebros universitet har, inte mindre än sex doktorander som forskar inom retorik och är ledande i Sverige inom området. Retorik är någonting som alltid intresserat mig och därför är jag väldigt glad att man valt att kombinera juristprogrammet på Örebros universitet med en del retorik.



Träning

ÅÅÅ vad skönt det var att träna med mina goa tjejer igen! På lördag skall jag spela match också. Eftersom Sofie läger in nostalgibilder (som jag förvissa skickat till henne) skall väl inte jag vara sämre.


Stefan, Sofie from the block, Johan combat, Carlos och jag.
Det var tider det.

Home sweet home

Då var jag hemma igen. Jag kom till och med hem igår kväll. Kvällen spenderades hos Jonas mamma där vi såg på Heroes och tog det allmänt lugnt. Idag på morgonen åkte vi hem till mig, eller först handlade vi lite saker för att kunna framställa en god lunch, nämligen rätten med det egendomliga namnet "Flygande Jacob". Vi gjorde även ett stopp på Kinnarps lagerförsäljning där jag hittadde en mycket fin jacka, väldigt basic, svart lång. Efter detta begav vi oss hem till mig och vad får jag se? Jo Sofie är inne på MSN. Så med henne skrev jag och började putsa på planer om någonting fantastiskt som förhoppningsvis inträffar i sommar. Hon bad att få lite gamla bilder på oss så det skickade jag. Vilken nostalgi, kolla: www.hannamiasofie.blogg.se . På tal om nostalgi så kollar jag på Emil i Lönneberga nu, det är det hemska avsnittet när Alfred blir sjuk.

Ikväll hade jag tänkt att medverka på kvällens träning. Ska bara tejpa min sargade häl så att inte mitt öppna köttsår stör min välbehövliga motion. 

Jag gjorde en upptäckt för några dagar sen och idag kunde jag äntligen njuta av Marabous fantastiska innovation:


Pubrunda

Igår var det som sagt pubrunda. Ett par hundratal studenter samlades på Stortorget och delades in i grupper. Efter det gick vi till olika pubar och avnjöt drinkar/bira till subventionerade priser. Jag träffade många härliga brudar, vi utbytta såväl hårvårdstips som fyllevisor och givetvis min beaktade X-dansen. Detta är en dans med förhållandevis enkel koregrafi men som ser rolig ut och är rolig att utöva. Denna dans går att ha till många olika tillställningar bara man döper om den för då tror folk att det är speciellt. Igår hette den till exempel studentdansen. I Ayia Napa heter den Napa dansen och på balen hette den Baldansen, varför jag här benämner den som X-dansen.

Som vanligt hade jag kameran i högsta hugg och plåtade mina span:


De två som sitter till vänster längst in r faktiskt hemifrån trakterna. De enda(!) som jag träffat. De är hursomhelst från Hjo och från Töreboda.


Hon till vänster är från Daalarna. Det låter precis som Norrländska har jag kommit fram till. Pinsamt nog var det en kille som ställde den självklara frågan, på grov dialekt, vart tror du jag kommer ifrån? Norrland svarade jag då tveklöst. Han var från Dalarna.


Längst till vänster har ni en tjej vars nollningsbricka avslöjar att hennes intressen är att dricka bärs och Parta. Jag misstänker att hon är ständigt påverkad.


Oj här kom jag med på ett kort också!


Härligaste bilden på Lotta (t.h)

Redo

Nu har jag vaknat till och fått i mig lite frukost så nu är jag redo för föreläsningen idag som skall handla om central förmögenhetsrätt. Låter spännande. Pubbrundan igår, som för övrigt var mkt trevlig, skall jag berätta mer om senare. Måste rusa! :)

Ps. Vet ni? Ikväll åker jag hem :D

Ersättningsrätt

Nu är jag hemma igen efter en mycket intressant föreläsning om ersättningsrätt --> Skadeståndsrätt. Han som höll i det idag heter Marcus och kommer med stor säkerhet bli min favorit av lärarna. Märk väl att jag säger detta fast jag träffat långt ifrån alla. Vilken otrolig lättnad det var när jag kände att min hjärna öppnade sig för ämnet och likt en dammsugare sög utt all information som cirkulerade i aulan där föreläsningen ägde rum. Om inte min hjärna vill så får jag det kämpigt men just det här ämnet tilltalade mig mycket och det är väl ett gott tecken inför vad som komma skall?


Bilden är lånad

Tidig morgon

Käka käka frukost sedan är det dags för en föreläsning i ersättningsrätt. Efter det blir det nog en runda på stan, fixa lite småsaker och hitta Make Up store. Ikväll blir det pubrunda med SOBRA. Ha en bra dag!

Terminstart

Idag började termin ett! Vi skall läsa rättens grunder, en kurs på 20 veckor, dvs en termin. Jag mötte upp min nyfunna vän Lotta och vi gick tillsammans till konserthallen för ytterligare en introduktion, det är mycket information just nu. Därefter åt vi lunch och sedan var det dags för den första föreläsningen. Här fick vi också mycket information om kursens upplägg osv. Därefter var det dags för picknick med SOBRA, de som arrangerar nollningen. Där blev det lekar och plockmat i en park. När vi kände att det var dags att gå vidare åkte Lotta och en tjej som heter Emma med mig till stan och vi satt och käkade på ett mysigt fik innan de åkte hem igen, efter en kort sejour i mitt rum med såklart. För att sammanfatta dagen kan man säga att det var spännande men på tok för mycket nya intryck och för mycket information. Jag känner mig lite fullmatad redan innan vi dragit igång liksom. Ska bli skönt när allt är ordnat.


Jag passade på att smygfota när vi fick en bensträckare. Detta är hörsal 1.


Middag och massa tjöt på ett café i stan.



Kurslitteratur


5 konstiga  saker jag gjort idag:
Sett en död fågel
Gått mot rött
Sprungit för att undvika fågelskitar
Ätit mer pasta än jag gjort på 3 månader
Köpt böcker för nästan 2000 gustav



Helgen

Nu kommer helgen hemma, i bilder:


Chokladfontän. Bra sak, gör så att jag får i mig lite frukt iaf! Ivanliga fall äter jag ju inget sådant!


Vi gick tipspromenad. Jag och min kunniga far fick 14/15 rätt. Vår ännu mer kunniga mamma respektive fru fick 15/15 rätt.


Jag han med att brottas lite med min fina Jonas.


Vi åkte till Lager 157 och köpte världens godaste snickerskaka! Chokladbollen är dock inget jag skulle hänga längst upp i granen dock hostar jag ju inte upp den precis. Iofs kan jag inte komma på någonting som innehåller socker som jag inte skulle äta..


Lovely med presenten till David som höll förfest eftersom han fyllt år.


Här är jag i min gyllene jacka.


Förferre


Bryydar på matfestivalen


Maskinträff i Kronogården


Om ni visste hur mkt man uppskattar helgerna nu, haha.


RSS 2.0