tåget

på väg mot Örebro nu efter en dag som spenderats med famljen och min kära pojkvän. Idag var det otroligt svårt att åka men jag hoppas att detta är en fas man tar sig förbi. Antar att det är såhär för alla i början, hur ska det annars gå? Lilla hjärtat vinkade av mig vid tåget och vi kunde mkt väl platsat i vilken kärleksfilm som helst. När jag kommer fram ska jag bädda ner mig, titta på Friends och rycka upp mig lite. Jag måste ju vara på topp i morgon. 08:30 skall jag möta Lotta och tillsammans med henne möta allvaret. Godnatt jag saknar er!

Helgen

Lager 157 var mysigt. Jag köpte intre så mycket men att i lugn och ro gå omkring där inne med Jonas var jättetrevligt. Vi inhandlade, förutom lite baströjorj och linnen, lagers berömda, kulinariska snickerskakor. Jag blir plaskvåt i käften bara av att tänka på dem.

Igår gick vi istället till Falköping centrum. Detta för att jag ville se om jag kunde hitta något klädesplagg som var värt mina nyinkasserade, surt förvärvade och noga räknade klöver. Även här utan någon större framgång. Efter det stötte jag på Ida som var sugen på en förändring. Så det hjälpte jag henne med innan jag gick hem igen. Sedan rusade jag iväg till Evelina en stund för att få låna lite saker som jag glömt att ta med mig från Örebro. Det slutade med att vi gjorde oss iordning tillsammans och det var riktit trevligt att träffa henne, som vanligt. Det är väldigt skönt och tryggt för mig att komma hem och se bekanta ansikten och framförallt att ha någon att göra sig i ordning men innan man går ut.

Förfesten hölls hos Davis och Elin här i falköping men redan vid nio blev det tåget in till Skövde där något så finurligt som en festival för mat hålls. Är det inte fantastiskt? Festligheter och mat, mina två favoriter satta tillsammans. Kvällen drog vidare till Bogrens och Harrys och tillslut Valentino i Falköping. Mycket trevligt. Funderar på att tillägna ett inlägg till åt den gågna kvällen, där jag lägger in lite bidler och så. Nu ska jag hem och krama familjen innan det är dags att återvända till Örebro och ansvaret.

Lager 157

Jag och Jonas skall sticka iväg och se om vi kan fynda lite! Ha en bra dag!

Nollning

Gårdagen började som jag räknar med i katasrof. Etersom ajg ville göra ett bra intryck på mina blivande klasskamrater stod jag och plattade året i en kvar innan jag gick. Detta fick som följd att jag blev sen och fick gå i ett rasande tempo för att hinna ut till universitetet. Självklart hade jag valt fel skor. Mina trogna, svarta lackskor blev förmycket för mina ömma fötter och jag förstod ganska snart att det skulle bli blodbad i skorna. Dock hade jag inget annat val än att hålla god min. När jag tänkte att nu kan det inte bli värre så såg jag att den gröna gubben vid ett stoppljus lyste inbjudande och jag skulle skynda mig att gå över innan det blev rött igen. Så jag småsprang frammåt och precis när jag nådde trottoaren vrickade jag foten, gubben bytte färg lyste hånfullt röd mot mig i takt med att regnet sipprade ner och gjorde mitt hår krulligt igen. I den stunden var jag redo att ta min stackars systemetpåse och traska hemmåt igen för att tänka ut en potentiell sysselsättning under de fyra år som jag skulle stå helt utanför den sociala kretsen me jag tog mig i kragen och fortsatte.

Väl framme, efter många om och men blev vi ledda mitt ut i skogen, BRA tänkte jag, pissmyror, regn och mossa är det enda som kan rädda denna kväll. Snart klev SOBRAs (festkommitén för beteendevetare och rättsvetare) ordfrande upp på en kulle och höll ett högtidligt tal och så var nollningen invigd. Efter det blev det lekar, tipspormenad och grillning. Kvällen var trevlig och jag träffade några tjejer som skall läsa samma program som mig så vi nbytte nummer och skall ses innan första lektionen. Perfekt!

Första lektionen är inte förrän på måndag så jag passade på att åka hem. Nu sitter jag hemma och spinner. Helgen skall jag använda till att läka mina sårskador på fötterna, umgås/krama familjen och pojken, vila upp mig och festa till det lite. Visst, jag missar ett fullspäckat nollningsprogram men jag kände helt enkelt för att åka hem. Det är många nya intryck nu och att få kommahem och lugna ner sig lite är underbart skönt. Jag undrar hur många som går på helgens aktiviteter, de som har möjlighet åker förmodligen hem.


Jag med min nollningsbricka!


Jag satt och glodde på Friends hela vägen hem på tåget så 1 timme och 40 minuter gick som ett kick!



Hudskador till följd av utslitna (snygga) skor.

Första dagen

Idag hände inte så mycket mer än att jag fick gå och registrera mig samt lite information och en guidad tur på campus. Campus kallas det område var universitetet sträcker sig. Ikväll är det invigning i nollningen, hrrm, introduktionen som det så fint heter. Det är blandade känslor även på denhär punkten. Helst av allt skulle jag vilja ligga hemma och smällta alla intryck osv. men jag vill ju inte missa någonting. Jag tycker faktiskt att det ärl ite jobbigt, trots att jag är en förhållandevis social person tycker jag att det är jobbigt att tussas ihop med massa främmande folk och göra bort sig. Det känns helt enkelt inte naturligt. Jag har iaf bestämt mig för att gå på invigningen och förmodligen blir det skitkul som alla säger, men fram tills jag upplevt det själv förblir jag skeptisk. I morgon verkar det som om det är kårkväll, och på fredag middagsmys.. Jag får se på vilka punkter jag är med. helst vill jag ju åka hem i helgen och krama familjen och Jonas lite.

17:00 utanför kårhuset, social misär here I come!

Önska mig lycka till!

Sitter och försöker få i mig lite frukost. Om en halvtimma ungefär skall jag gå bort till universitetet och se vad fanken jag har gett mig in på samt om det finns någon möjlighet att knyta diverse sociala kontakter som är högst nödvändiga för min vistelse här. Jag har sovit som en stock hela natten. Tur att man är tjej och att det är accepterat att hålla armen om sina krambjörnar hela natten. Idag KANSKE Jonas skall komma hit och hälsa på, hoppas hoppas.



Nu skall jag snygga till mig lite, äta upp frukosten och bege mig. Jag rapporterar senare om utfallet av denna dag!

ÖREBRO

Nu sitter jag här i mitt lilla rum i Örebro och det är blandade känslor kan jag lova. En del av mig tänker: äntligen, vad spännande osv och den andra delen av mig hade inte klagat över att få bo med gosiga familjen i ett par 25-30 år till. Mest tycker jag dock att det ska bli spännande, en upplevelse helt enkelt. Går det så är ju det jättebra men går det inte så har jag iallafall provat.

För er som inte vet det så har jag flyttat till Örebro för att studera juridik på universitetet här. Jag hade turen att få bli inneboende med en syster till en jobbarkompis till min pappa som av en slump råkade höra att jag sökte bostad. Där ser man, jag är ett levande exempel på att det finns en praktisk lösning till näst intill allt. Jag har fått ett jättefint rum tack vare mina underbara föräldrar. Mamma var med mig här i söndags och flyttade in möbler och idag har pappa vart med mig och gjort iordning mer. Jag är otroligt glad att jag har föräldrar som bryr sig och det är så jag blir tårögd när jag tänker på hur mycket de stöttar mig och ställer upp för mig. TACK!

I morgon är det registrering och jag hoppas då få större insikt i hur hösten kommer att bli!


Såhär ser min säng ut.
Lägenheten ligger mitt i Örebro så det är lite ovant för mig som lantis att bo mittemot Harrys, ha en sushi-bar runt hörnet . Lite kontrast till Tädet där min närmsta granne heter Rosa och äter gräs och avståndet till närmsta affär är 2km samt att namnet på den affären är Kölaby lanthandel, inte Make Up store

Bengan Boy




Gissa vem jag dansade och snackade med igår?
HAHA Johan Pettersson!


 Det var fan han!
På riktigt!
 Det är ju helt sinnessjukt!

För lat, orkar inte blogga

Det rullar på som man brukar säga. Gårdagen och mesta delen av natten spenderades i Uhamn med kära nostalgivänner från en svunnen tid. Mycket trevligt. Idag har jag vart och kollat på Åsarp-Trädet som föll mot serieledarna Grästorp med 4-1. Jag låter bilderna säga resten:


Jag


Söt-Emma


Sara och jag


Emma


Fyllehunn


Jag och Carlos Waldemar

Godnatt!


Min nya kjol

Denna fantastiska kjol fick jag av min mycket moderiktiga vännina Sofie. TACK!

Avskedsfest

Vilken kväll!! Så sjukt kul att träffa alla igen, shit mannen vad jag har saknat alla. Jag hade roligt ända från det att vi drog igång tills att jag snubblade innanför dörren hos sofie vid 05:45. Kärlek till SP3, vilka underbara år.


Bygård, Margreth och jag


 Sofie och Johan


SS


Schtekas


Min kära exklasskompisar


löööve


Brydar


Snyggingar


Smilet där Stefan, äkta lycka!


ÅÅH, underbara nostalgivännerna Johan combat och Waldemar


Pettson, när jag tänkte gå i dräglig tid från efterfesten mumlade denne man besviket:
Där rök vår sista hona. Haha så jag fick stanna kvar bland männen lite till.


Kimman och Sofie from the block


Trion


Triss i S (mitt smile är inget hästgarv, det är glädje)


Alla goda ting äro tre


Kramp i alla glädjemuskler efter detta kära återseende.
KÄRLEK!


SS forever

Jag hade så underbart roligt hela kvällen igår. Mer om detta i morgon då det även kommer upp en och annan bild!


My best friend Gretchen Mildred Margreth...

JOOOOOOOOOOBB

Håll ut Sofia. Nu är det bara några dagar kvar.
Problemet är bara att det förmodligen är färre dagar kvar tills jag bli galen, får lysande ögon och börjar äta folie.

Det blir inte bättre av att min bästa vän åker land och rike runt och ser världen medan jag är fast i träsket. Jag menar givetvis min bättre kopia Sofie som för övrigt skall ha avskedsfest på lördag, närvara gott folk, närvara!

Igår hade vi fotbollsträning igen och idag är det match med u-laget. Efter detta hade jag väl tänkt att kolla till farfar och hans kräftfiske. Här finns ingen tid för vila.

Just det, jag har fått lägenhet också. En tvårummare som jag delar med en tjej som skall läsa samma program som jag. Tydligen en av de finaste lägenheterna på Studentgatan. Jag hade turen att ringa upp världens gulligaste tjej. Enda kruxet är att jag inte får den förrän 1:a november. Kan bli lite problem att hitta boende i två månader. Då säger tjejen som jag pratar med att hon har erfarenhet av akutboende (dvs boende som skolan tillfälligt ordnar) och att hon hellre ser att jag bor hos henne än går detta hemska öde till mötes. Hur blir folk så givmilda? Finns det piller?

Måste rusa!


Mer seriös bild

Försökte göra en lite mer verklighetstrogen bild (än förra inlägget med min syster) på mig själv.


FÖRE


EFTER

Lekt lite med photoshop





klicka för förstoring

Min första retuschering



Träning

Nu har jag avverkat ännu en träning med mina härliga tjejer. Det är först nu när jag vet att jag inte kommer att kunna träna så mkt de närmaste åren som jag inser hur mycket jag kommer att sakna det, sakna dem: mitt lag och mina tränare. Hoppas att jag kan vara med på helger och sånt.

Idag fick vi äntligen vår Wii balance board. Ellen håller på och testar lite nu. Själv sitter jag och pillar i Photoshop lite. I morgon börjar jag inte förrän 16:00 så jag har sovmorgon i morgon, underbart!



Vad gör du när du har tråkigt?

Funderingar

Sitter här på jobbet och funderar lite. Nu börjar skolstarten närma sig och flör er som inte vet det så verkar det som om jag har bestämt mig för att testa på Örebros universitet till hösten. Detta känns både bra och dåligt. Klart att det känns nytt och så men när komemr det inte att göra det? Jag vet ju inte riktigt vad jag vill men det jag väljer mellan är ju journalistik och juridik och för att komma in på journalist behöver man plugga ett år först så hey, då har jag ju inte slösat någon tid om jag ångrar mig efter ett års juridik? Jaja, det är komplicerat, men det är det väl för alla, eller?


Bilbingo

Kvällen spenderades i Sandhem där vi spelade bilbingo! Vi vann ingenting konstigt nog, jag brukar alltid vinna något. Jaja det var roligt iaf. Det var jag, farmor, mamma, Evelina och Ellen.






1989-08-04





För 19 år sedan var jag en liten skrutt med bara ett par timmar på nacken bara för det fick jag en ny kamera idag, känn på den du!

05:00 sladdade far min in på parkeringen på BB och släpade ut valrossen mamma ur bilen. 05:20 låg jag redan och slappade på mammas kagge.

Fina bakverk



Dessa utsökta tårtor bjöd jag mitt lag på efter gårdagens träning. Anledningarna var många. Dels så fyller jag ju år idag, dels så ska jag flytta och dessutom kom vi försent till träningen eftersom derbyt mellan ÅT och IFK drog ut lite på tiden, därav fick tårtorna fungera lite som kompensation för detta missöde också. 

För överigt så vann ÅT matchen med 1-0, UNDERBART!!!!

Middag på Thai house

MIssagen på denna eminenta restaurang var lika gastronomisk som vanligt. Som jag tidigare nämnt ha de en buffé dör man själv får välja ut sina råvaror och se på när kocken tillagar dessa. Utöver nöjet är det mycket gott alltså. Vi var ju där i lördags och med vi menar jag mig själv, Jonas, Marcus, Anna, Alex och Davis. Alla är kompisar till JOnas som jag också fått nöjet att lära känna!


rapport från fikarummet

Nu är det fikarast igen så jag passar på att blogga lite. Igår syndare jag och käkade pizza. Det var riktigt gött! Sen lyxade jag och Jonas till det med att hyra film med. Fick äntligen se 27 dresses. Den var okej, inte jättebra men inte jättedålig heller. Ikväll skall vi försöka gå ut och äta, jag och Jonas. Ska försöka dra med ett gång ut och fira att det är helg.
 
I morgon ställs de båda lagen från bygden mot varandra igen: Åsarp-Trädet tar sig ånyo an stadsbrodern IFK. Denna gång på hemmaplan... 

För er som undrar vilket av lagen jag håller på då min pojkvän spelar i IFK kan jag meddela att jag aldrig skulle överge min modersklubb vad det gäller support. En gång Trädetsbo, alltid Trädetsbo.


17:00 Åsarps IP
Be there!

jobb jobb jobb

Det är mycket jobb nu men jag försöker hinna med lite annat också. I onsdags så grillade vi ute i trädgården och igår var jag och tränade! Just det, jag såg en bra film i tisdags också, Sweeney Todd! Den var riktigt bra, lite mystisk och så. Jag gillar gamla legender och så gillar jag att de sjunger så pass mycket. Idag slutade jag klockan ett så nu vet jag inte riktigt vad jag skall hitta på. Eftersom jag jobbar i morgon också får det väl bli något lungt. Lite god mat och en bra film kanske? Jag funderar på att baka lite med. Lite tårtor som jag kan ha och bjuda på nu när min födelsedag närmar sig.

Jag skall skriva klar mina tackkort från studenten också. Haha jag hittar nog någonting att fylla denna dagen med också.

Vad ska ni göra i helgen?

RSS 2.0