Lyckad kväll

Årsfesten var trevlig som alltid. Trevligt folk, god mat, prisutdelningar och så vidare. Ett extra tack till festkomitén! 





 







Fotbollslördag

Igår var det mys-fredag. Jag och Jonas köpte glögg, lussekatter och choklad!

Idag skall jag unna mig lite ledighet från pluggandet. Jag har ju som jag tror att jag tidigare nämnt min andra tenta på fredag. På tal om tenta så har jag fått resultatet från den förra och jag är jättenöjd! På morgonen nu är det kval i DM för herrar inne i Ulricehamn. Det hela står mellan Åsarp-Trädet, UIFK och Borås AIK. Ska bli mycket kul att se. Efter det ska jag hem och läsa lite och senare på kvällen är det dags för årsfest i Kinnarp-Slutarp. Det tråkiga med dagen är att Åsarp-Trädet valt precis samma dag att ha årsfest på och jag skulle gärna gått på båda.

Nu ska jag gå ut och vänta på Julia. Lägger troligen ut lite bilder senare. Ha det gött!

Computernerds.se



Just nu sitter vi i ett grupprum och jobbar på våra redovisningar som är i morgon och på torsdag!
Natalie till vänster och Marcus och Jenny. Jag tar dessvärre kortet så jag kunde inte medverka.

Pluggdag

05:45 Klockan ringer
06:00 Klockan ringer
06:10 Klockan ringer
06:23 Klockan ringer
06:28 Jonas går upp och kokar gröt
06:38 Jag tar mig upp
07:11 Tåget går
07:25 Jag tar mig samman och läser hela vägen
09:48 Jag skulle varit framme
09:10 Jag var framme
10:00 Vi börjar med grupparbete
12:30 Lunch
14:00 Föreläsning Eu-rätt
16:00 Satt i biblan med Natalie och gick igenom anteckningar
19:48 Bussen gick hem
SLAAAPPA

I morgon börjar jag 10 och sen blir det grupparbete till sena kvällen.

PULKA

Just detta fortskaffningsmedel har alltid varit ett av mina favoriter. När man sitter där längt upp i isbacken, adrenalinet pumpar och man vet inte vilken kroppsdel man kommer att bryta innan man flyger av fordonet och skrapar ansiktet en kilometer innan man stannar. När jag såg att snön hade lagt sig var jag bara tvungen att ta med Jonas till den ökända backen vid Maries som i folkmun så originellt kallas för "Maries backe". Trots att backen i mina ögon tycks bli mindre och mindre är den förhållandevis brant. Om detta inte är nog för en våghals kan jag tipsa om att den just nu är av is samt att det finns krater-liknande hål gömda lite här och var. För att krydda lite extra - åk på aktioner och leta efter en bob som vi Linders-barn och våra bekanta kallar för mördarboben. Den har till skillnad från ordinära bobar blott en skida och är omöjlig att balansera på eller styra. Förmodligen är den svår att få tag på då de med sannolika skäl slutade tillverka denna vansinnesleksak snarast efter provåken.

Ett av minna starkaste minnen, konstigt nog, är när jag en gång for ner för backen på just denna bob och på grund av avsaknaden av fotstöd körde över min högerfot och voltade i backen. Just när jag låg där, snö i nacken och sne i rygggen tänkte jag att nu kan det ju iaf inte bli värre, då kommer bobfan flygande och landar rakt i huvudet på mig. Det var tider det. 

Igår åkte iaf jag och Jonas ett par gånger, ända tills jonas använde mig som airbag och jag näst intill bröt handleden. Efter det gick vi hem och medverkade i mammas 45-årskalas, trevligt!








Long time, no see

Jag vet inte vad jag ska skylla på, har inte haft tid eller ork helt enkelt. Just nu är jag hemma i underbara, frostiga Trädet. Sitter och tittar ut genom fönstret på den idylliska lilla frusna världen utanför. Lite glögg stämningsmusik och en törr lussebulle är det enda som saknas. Så här sitter jag alltså och myser samtidigt som jag sitter och analyserar en komparativ studie av förlikningsverksamheten i det svenska, japansa och australienska rättsystemet.

Snart skall jag gå över till att studera mänskliga rättigheter i det ack så omdiskuterade Åke Green - målet. Ni vet pastorn som drog parallellen mellan homosexualiteten och en cansersvulst. Prejudikatet innehåller ett utdrag från hans predikan på ett par sidor, det är skrattretande att läsa.

Ikväll vill jag hitta på någonting revolutionerande, jag vet inte vad dock. Någonting som innefattar min underbar Jonas skall det bli. Resten spelar mindre roll egentligen. Det är sååå skönt att vara hemma.

Hej mitt vinterland

Efter natten i Eves gästrum hämtade farmor och Paulina upp mig och vi åkte till osterian där de har världens mysigaste tomteutställning/shop. Jag älskar verkligen julen, underbart! Jag köpte lite goda ostar, korv och kex som jag skall mysa med ikväll. Funderar på att bara ta det lungt, vila upp mig och kanske bläddra lite i de nya böckerna till nästa delkurs.


JUUUULBORD

Underbara jul!

Duktiga killar kan laga mat, Tack Tony, Anders, Gertat och Edvin, det var duktigt gjort. Killarna lagade mat hela dagen och jag och Evelina tog oss dit i taxi vid sju-tiden och käkade så att kaggarna stod rakt ut. Efter det blev det lite Guitar Hero och chill. Mycket trevlig kväll bortsett från en liten incident som trots min insats i tentan dagen innan fick mig att känna mig lite blåst. (Naturligvis en helt obefogad känsla). Jag hörde (läs: tyckte mig höra) Tonys käraste vän och rumskompis Linus jama utanför. Tony sa då "det ringer på dörren, katten vill in". Jag bortsåg från den biten att "det ringer på dörren" och gick för att släppa in den förfrusne kattstackarn. Varav ett gapskratt bryter ut och killarna drar den förhastade slutsatsen att jag är en mycket blond tjej som tror att katter kan ringa på dörren. Jaja, väldigt lustigt!

Gert, snäll och förstående storebror hade lånat ut sin lägenhet som ligger över Tonys till sin lillebror och hans polare. Jag följde med Gertat upp en stund för att kolla läget. Följande konversation utspelar dig mellan Gert och hans okände lillebror:

Broder: Vem är det? (Pekar oblygt på mig)
Gert: Sofia
Broder: Vem är hon? (Fortsätter peka)
Gert: Sofia Linder
Broder: Ja, jag ser väl det men vad gör hon med dig?
Gert: Va?!
Broder: Ska du lämna henne här?

Andra gången i mitt liv som jag kände mig som ett husdjur alternativt spädbarn. Första gången var när jag och Jonas precis hade börjat dejta och hans vän Maccan frågade om han kunde gå upp och "titta på mig" medan jag sov.

En annan rolig konversation utspelade sig när jag och Anders satt och berättade gamla anekdoter från Danmarksresor.

Jag: Kommer du ihåg det Anders? Du lurade i mig massa dricka..
Anders (som för övrigt var rejält dragen och precis hade halsat det sista av mitt blaskiga budgetvin): Det vorde kul om du kunde lura tillbaka någon gång.


Las taberasas

På bordet fanns:
Hemmagjorda köttbullar
Prinskorv
Ägghalvor
omelett
Janssons
Skinka
Sylta
Den där röda salladen
Säkert någonting mer som jag glömt.


Edvin ville inte visa sin vackraste sida på kort ;)


Trötta efter matlagningen


Gert spänner stjärten när han spelar. Snygg-Eve skymtas i bakgrunden.


Tony går loss på gitarren!






Tenta processrätt 1. 9 hp

- Check!

Jaa äntligen är det över. yes yes. Om jag har varit nervös.

Tentan var mkt svårare än övningstentan men jag tror att jag klarade mig bra. Jag svarade på allt och det som jar har kollat upp har stämt, då måste det väl vara godkänt eller? Jag siktade givetvis på högsta betyg men ser det som såhär att jag skall vara väldigt glad om jag klarar godkänt på första tentan, man är ovan vid sättet och vet inte riktigt hur mycket som förväntas av en. Skönt, jag känner mig som en ny människa. Innan tentan satt jag och hyperventlierade samtidigt som jag drog olämpliga skämt om tusen sätt att fuska. Jag underhöll de i min närhet iaf.  tre och en halv timma satt jag och sju blad lyckades jag plita ner på de sju frågorna som stäldes. Nu återstår att se hur det går. Det är lite jobbigt eftersom jag är ganska avslappnad och tror på ett godkänt. Tänk om, tänk om..

Inatt har jag sovit ut och nu ikväll skall jag äntligen få ägna mig åt vanliga helgaktiviteter istället för att ansvarsfullt sitta med näsan i boken. På tal om vanliga aktiviteter, hur vanligt är det att ett gäng killar gör hemmagjort julbord en fredagkväll i början på november? (Ungefär lika vanligt som när Johan, sofies kille, och min Jonas bakade julgodis medan jag och Sofie var ute och söp.) Det är ungefär det som kommer hända ikväll med, ÅT- grabbarna har nämligen fått denna ypperliga idé och har lagat mat hela dagen, jag och Evelina tar med flarran, wii och sticker dit. Kommer att bli great! Ha en trevlig fredagkväll!


RSS 2.0