provar att blogga från mobilen

jag fick mitt 3g-kort idag och håller därav på att testa dess funktioner.

Lägger tak

Vilken underbar dag!
Jag, farfar, pappa, Jonas, Ellen, Johan och hans två kompisar lägger tak på vårt garage.







För trött, orkar inte göra något

Det är lördag, vädret är det bästa som vi kalla svear någonsin skådat, det luktar grill ute och det är fest överallt. Jag sitter i ett rum med stängda dörrar och tittar på Extreme home makeover. Sorglig? Nja, inte när man tänker på omständigheterna. Jag har gått upp klockan 06:15 utan undantag i säkert två veckor, jag behöver sömn. Idag har jag varit på informationsmöte på universitetet i Örebro vilket liksom att jobba en vecka var ganska påfrestande.

Nu ringde min pappa. Han vill att jag skall komma hem så nu skall jag försöka övertala Jonas att åka hem till mig och sitta ute och bara njuta av sommaren medan vi kan. De hade hyrt film och lite så med. Jaja vi får väl se.

Hur som helst så var det nog bra att vara med på den där informationsträffen. Om jag börjar där behöver jag inte vara så vilsen. Mamma och pappa var med och jag känner verkligen hur mkt de ställer upp för mig, TACK!

Kolla in

I morgon skall jag, pappa och mamma åka till Örebro för att titta på mitt, eventuellt blivande universitet. Det skall bli intressant. Jag skall försöka ta med kamera och fota lite så att jag kan visa er alla. Ikväll blir det till att ta det lungt, måste ju gå upp tidigt i morgon också (som alla andra dagar eftersom jag jobbar jämt). Dessutom blev det inte många timmars sömn i natt då Jonas mådde dåligt som utsketet äppelmos och visade detta genom att skaka i hela kroppen i ett antal timmar.   I morgonkväll vet jag inte vad som händer. Jag är antagligen trött efter dagens bravader men frågan är om man tackar nej till en trevlig utekväll? Vi får väl se.

Här ser ni min bror i SM

Det är i slutet av filmen!

http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=647927&treeId=10074&itemId=435992&renderingdepartment=2.757

Fikarast

Ännu en dag på jobbet. Det börjar bli tröttsamt att gå upp klockan sex men det går, och kosing, det blir det. Nu skall jag gå och handla med en tant!

Stolt lillasyster

Kvällen avnöjts på O'Learys i Jönköping där min bror var med i kvalet till SM i Guitar Hero. Det var verkligen jättekul att se. Bror min gick upp på scenen som tredje man och rockade järnet. Han slog sitt personliga rekord och slutade på 97% och 234 000 poäng. Enbart två personer kunde slå detta resultat och således gick han vidare till semifinal som trea. Här fick dock en mycket nöjd Martin ställa ifrån sig gitarren när han i ett battle mötte den enda person som lyckades få 100%. Martin ledde länge och stort men så kom den klassiska black outen som man näst intill alltid åker på under en sådanhär tväling. Detta resulterade i att han satte fingrarna fel och förlorade på grund av detta. Jag och mamma var så stolta så att vi nästan sprack, och en trevlig kväll det blev det. Fyra personer från hela Sverige kommer att gå vidare och mötas i la grande finale i Stockholm. Hoppas det blir fler tävlingar, för Martin han kan gå hela vägen! Jag skall försöka spela in en film när han spelar någon gång så att ni får se hur bra han är!



Man fick ett foto och lite andra prylar om man deltog. Här ser ni brorsan i action!



Såhär såg jag ut när jag hejade på brorsan.


Mitt i naturen

På mitt jobb är jag ute och åker mycket. Jag jobbar ju som sagt i hemtjänsten i Kinnarp och Åsarp. Den senaste veckan har jag stött på ovanligt mycket djur: jag har blivit jagad av tjurar och flugor, jag har kört över en orm och varit när att köra på en ödla samt en miljon fåglar och jag har fått bromsa för inte mindre än tre rådjur och en hare. Men vi har en vinnare: Igår när jag körde mitt ute i buschen och kommer över ett krön står det en get på vägen. EN GET! Jag fick återigen ta till den vänstra pedalen för att inte ta dö på det underliga djur som stod mitt på vägen och stirrade på mig. Efter en lite attitydsduell mellan mig och geten lunkade den sakta ner i diket och kröp under(!) ett staket in till några hästar och började umgås med dem. Moder natur, när skall du sluta förvåna mig?

75 årskalas

Som jag skrev i det tidigare inlägget fyllde farfar år igår och höll således ett stort kalas. Min fråga till er är, hur skämmer man ut sig på ett 75-årskalas? Klantfia lyckas med allt. Igår skulle jag gå ut och sätta mig i trädgården och äta min smörgåstårta. Jag var därför tvungen att passera deras altan där det satt en massa folk. Jag försökte le åt dem, artig som jag är, och tittade inte riktigt vart jag satte fötterna. Haha, hon ramlade tänker ni. Fel fel fel, istället sätter jag klacken rakt genom trägolvet så det brakar till ordentligt. Fetfia går i sina höga klackar med en icke blygsam bit med smörgåstårta som hon roffat åt sig då de andra i köket tittade åt ett annat håll och trampar igenom golvet. Tack Gud för omtanken. Medan jag skrattade lite generat bände jag loss klacken från golvet och gick ut i trädgården. Jaja, eftersom sådant händer mig kontinuerligt varje dag har jag blivit van, liksom min omgivning, och tar det inte längre så hårt.






På tal om klantiga saker så har jag alltid njutit av nöjet att framföra motordrivna fordon. Av den anledningen klippte jag gräset hemma förra sommaren(?). Jag var förvånad att pappa överhuvudtaget lät mig köra gräsklipparen eftersom jag året innan fick i backen och hejdlöst åkte runt baklänges i trädgården. Syskon och katter fick kasta sig undan. Förmodligen baserades valet att åter låta mig inta förarpositionen på åpkgräsklipparen på att jag var ett år äldre och kanske, kanske hade lite av klumpigheten växt bort. Möjligtvis berodde det också på lathet eller tidsbrist från pappas sida. En lathet som han sen fick ångra. Det gick riktigt bra att köra runt där tills jag kom ner på baksidan av trädgården och körde rakt på vårat solur som stått där sedan innan kriget. Gräsklipparen stannade och jag satt med öppen mun och beskådade när denna bastanta stenpjäs sakta föll till marken. Precis ovanför markhöjd stannade den, eftersom den är nergrävd i marken. Jag hoppade av den där eländiga gräsklipparen och konstaterade att soluret inte längre visade i närheten av rätt tid då det stod diagonalt i förhållande till marken. Jag använde min styrka i armarna för att resa denna dysfunktionella utsmyckning som väger som en fullvuxen, välgöd karl. Till min stora förskräckelse hade hålet där soluret var nergrävt förstorats så pass att man inte kunde ställa det rakt upp. Jag gör då som jag ofta gör om jag har klantat till det, det vill säga, kollar mig omkring, konstaterar att inga vittnen finns på plats, rättar till förödelsen så gott det går,  torkar bort eventuella fingeravtryck, lämnar brottspaltsen och skyller på Ellen. Förlåt pappa, gåtan är löst. Det var jag som sänkte soluret.

Farfar

Min farfar är bäst.

Han föddes den 22 juli 1937 och fyllde således 75 år igår. Den 4 augusti 1989 ringde pappa honom strax före 06:00 på morgonen och gratulerade på namnsdagen. Farfars kommentar blev: Det behöver du väl inte ringa och berätta klockan sex på morgonen? Nej sa pappa då, men du har blivit farfar igen, vi har fått en liten flicka. Sedan den dagen har min farfar funnits där för mig. Även om vi kanske inte pratar om problem och så, så känns det ändå som om han förstår mig. Han är så genuint snäll och har en så positiv inställning till andra människor att jag framstår som Cruella Devil. Han ställer upp för alla i alla lägen och egoism ingår inte i hans register. Han tar hand om farmor som ingen annan kan och hjälper henne hela tiden. De hjälper varandra. Två människor som bryr sig om varandra så mycket är väldigt sällsynt att se. Farfar har gjort så otroligt mycket för mig och jag hoppas kunna ge tillbaka på något sätt. Enda gängen jag har varit liite arg på farfar var när jag var runt 6 år och inte fick ta ytterligare en godis efter att redan ha ätit ett par. Detta säger dock mer om mitt sockerberoende än om farfar. :)

 

 

 

 

Jag älskar dig!

OJ!

Nu har det sjunkit in lite, JAG ÄR ANTAGEN TILL JURISTPROGRAMMET!

Shit vad glad jag är, även om jag inte väljer att läsa detta är det en underbar känsla i min kropp just nu som framkallar ett leende upp till örona! Dock är det också mycket som skrämmer mig, är detta rätt för mig? När måste jag bestämma mig? Kommer jag att klara av detta? Jösses.

Antagen

Jag fick just svar från en juristubildning som jag sökt och jag var antagen, hur ska jag göra nu? Jag som var helt inne på att vänta kanske får tänka om nu eller? Jag vet ju inte ens om jag är inne på det spåret längre. Att det skall vara så svårt att bestämma sig!


En bild som Sofie tog förra helgen!

Fikarast

Nu sitter jag här och klunkar kaffe efter morgonarbetet. Snart är denna vecka och fruktade helg över och jag kan njuta av en ledig dag och sovmorgon, äntligen. Ikväll skall jag ägna all min tid och uppmärksamhet åt min kära pojkvän som under denna veckan knappt sett skymten av mig, iallafall inte i vaket tillstånd.

Tjurfäktning

"Jag blir hellre jagad av Ingvar än en flock med tjurar"


Detta är en slutsats som jag snabbt drog då jag mötte ett gäng av det sistnämnda kreaturet, lösa, mitt på vägen under min harmoniska löptur i skogen. Där fick man för att man fösökte vara nyttig.


Jag sprang och höll ett bra tempo när dessa hemska djur plötsligt uppenbarade sig med den största i spetsen. Min kropp reagerade snabbare än min hjärna och jag satte mina utnötta grusdobbar i vägen så att gruset stänkte och fick stopp på mig själv och i min hjärna ekade en sak "SPRIIIIIING!!". Jag började löpa i motsatt riktning, tala om rusch. Här ligger Maggan och hans muterade dotter minsann i lä. Jag såg att tjurarna blev ursinniga och började löpa efter mig. Jag tänkte intensivt för att komma på bästa möjliga lösning på det lilla dilemma jag hamnat i. Dock var det någonting som störde min tankeverksamhet, bortsett från den ohälsosamma mängd adrenalin som pupmades ut i min kropp, det var nämligen också så att ett gäng (läs: ett hundratal) flugor hade samlats runt min hjässa för att för omväxlings skull utforska något annat än koögon. Så samtidigt som jag sprang där viftade jag hysteriskt omkring mig för att göra mig av med asen. Det såg förmodligen ganska roligt ut. Hur som helst lyckades jag ändå komma på några idéer för att göra mig av med de lite större, mer ursinniga asen där bak. Ett tag funderade jag på att ta av mig min knallblåa klubboverall och försöka vilseleda tjurarna. Jag insåg dock att detta skulle vara farligt och att färgen för tjurfäktning är röd och följaktingen inte blå. Så istället tänkte jag ringa någon och be om hjälp. Då kom jag på att jag inte hade med mig någon telefon. Enda alternativet som kvarstod var då att försöka kasta mig upp i något träd eller en gran. När jag tänkte som bäst tittade jag bakåt och insåga att tjurarna gett upp, jag hade löpt ifrån dem.Vilken ljuv seger. Jag började se mig omkring och insett att jag kommit till Skara domkyrka. Det var bara att lunka hemmåt igen. Tur att jag har skött min träning så exceptionellt bra i nästan tre veckor, annars hade det varit kalvsylta av mig nu, bokstavligt talat.


SM

På onsdag, det vill säga den 23:e juli skall min fingerfärdiga broder delta i SM i Guitar Hero. Coolt  va? Tävlingen kommer att hållas på O'learys i Jönköping. Jag och mamma ska trycka upp t-shitar och heja på familjens stolthet. Mamma vill framhålla sin besvikelse över det snåla utbudet av tävlingsklasser. I en medium, kvinnor 40+klass hade hon fetrockat.  


Män som hatar kvinnor

Vad skönt det är att få välja vad man läser själv. Så länge man går i skolan faller det sig rätt så naturligt att man läser kurslitteratur enbart. Någon gång då och då hände det iofs att vår svenskalärare valde ut någon skönlitteratur men det är ändå befriande att få välja själv. Ovanstående redogör varför jag inte tidigare valt att läsa den bok som blivit lite av en måste-bok efter författaren Stieg Larssons död. Boken är den första i en serie på tre böcker. Jag tyckte som många andra att boken var mycket underhållande och väldigt spännande. Den var lite annorlunda och man kunde inte, som i många andra fall, förutspå utgången av boken redan efter halva boken. Nu skall jag läsa vidare i Arnserien men sen ger jag mig på nummero två i Milleniumserien.


Oväntad kommentar

Jag pratade med Jennie i telefonen nyss, en kär vän som jag träffar allt för sällan. I bakgrunden kunde jag urskilja en ljus mansröst som jag snart konstaterade tillhörde Jennies lillebror Emil som är 4 bast eller liknande. Detta scenarie fick mig att yttra följande kommentar:

JAG: Åh, det var längesedan jag träffade Emil den lilla parveln.
JENNIE: Jag slogs med honom förut. (Jennie är 21 i år.)

Delad tur...

...är ett fint ord för en inte lika trevlig arbetstur. 11,5 timme mellan 7:00-21:30. Så här sitter jag nu och väntar på att få helg. En helg som skall öppnas med en runda löpning och sedan direkt sänggång efter som någon satt upp sig på att jobba i morgon och på söndag. Jobbet har iallafall gått bra och nu är den dag jag fruktade mest i princip över, ska bara sitta här och äta upp mitt citronwienerbröd och vänta på att tiden skall gå.

Igår var jag inne i Ulricehamn tillsammans med min mor, min far och min syster. Vi var och hälsade på min bror som flytt fågelboet och skaffat en egen lya. Tillsammans åkte vi ner till stadens enda drägliga restaurant, det vill säga kinesen och åt en underbar familjemiddag. Mycket trevligt. Bror min visade sin nya mobil, en Iphone såklart. Min är beställd och jag väntar otåligt på besked om att jag kan hämta den.


Onsdag

Då har man avverkat ännu en arbetsdag samt en lunchbuffé på Wokstugan. Fantastiskt bra mat. Bion igår var bra, det var i princip som fyra nya avsnitt av Sex and the city vilket måste vara mycket uppskattat av de trognaste anhängarna. Nu skall jag ge mig ut och springa en runda för att sedan sjunka ner i soffan och läsa och äta mackor med saltgurka på.

Här kommer ett tips på en rolig sysselsättnign om du har tråkigt, tjuvlyssna! Folk säger mycket dumt, den senaste veckan har jag hört två saker som jag lagt på minnet:

En tjej och en kille satt på ett fik och genomled vad som utåt sett såg ut att vara en dejt. De verkade inte ha så mycket att säga och stämmningen började bli tryckt. Tjejen sitter lite insjunken i sig själv och studerar noga en tjugolapp. Med hjälp av solljusset som det närliggande fönstrert släpper in får hon syn på vattenstämpeln och utbrister följande: "Orka att kärringens ansikte är där också."

Kommentar: Kärring? Gamla Selma är väl allt annat än en kärring? Om man inte kommer på någonting att säga är det bättre att vara tyst, även om det är svårt.

Ett gäng flickor i 11-12 årsåldern sitter och pratar. Samtalet innehåller en del namn på personer som enligt en av flickorna "tror att hon kan allt om mode och att hon är så cool". Ja men utbrister en annan flicka, Rebecka då? Hon tror att hon är så duktig på NO, men jag lovar, hon vet inte ens vilket som är Sveriges största landskap.

Kommentar: Haha, mode?! Vad har man på sig när man är tolv? Typ tights med Mimmi på. Jag skulle vilja se tolvåringarnas modequeen för en närmare titt på vad som är inne. Det verkar inte som om flickan som yttrar det senare uttalandet har så stor koll på NO heller eftersom Naturorienterade ämnen inte omfattar svensk geografi iallafall.

Bloggtorka regnet till trots

Sommar och sol, då vill man viustas ute. Frågan är varför jag inte bloggar?

Jag har helt enkelt så mycket fuffens för mig att jag inte hinner med.

Magnus Ugglas konsert var grymt underhållande och jag har tänkt att publicera bilder och filmer så fort jag hinner. Dagen som följde var en lördag och det vankades underhållning på hög nivå. Mina Ulricehamnspolare kom på besök och tillsammans spenderade vi både kvällen och pengar på Plantis. Innan och efter hade vi tillgång till Eves och Anders lägenhet. Hela kvällen var väldigt trevlig.

Som grädde på helgen som redan präglats med mycket godsaker kom min kära hjärtevän hem från sin semesterreda på söndagen.

Denhär veckan skall jag jobba över 50 timmar och kommer därför inte ha tid med så mycket annat. Idag är min enda(!) lediga dag och den kunde ha börjat bättre. Jag och Jonas har varit uppe på berget och sprungit runt hela sjumilaskogen, i själva verket var det enbart fem kilometer vilket utgjorde en stor besvikelse då jag frustande nådde målet. Nu skall vi snygga till oss lite för att hinna med en runda på stan samt hinna se den tidiga visningen av SACT-filmen på Skövdes biograf. Synd att jag jobbar, annars skulle jag varit med Jennie ikväll på Pluto! jaja det får bli en annan gång.

Ha en trevlig kväll!

Magnus Uggla

Det är nästan så man blir lite nostalgisk. I morgon skall jag tillsammans med min familj och tre andra familjer se på Magnus Uggla på Läckö slott. Det skall bli mycket roligt! Nästkommande dag skall jag få låna Evelinas och Anders lägenhet och ha lite födelsedagskalas för Sofie med utgång som följd. :D

Veckan

Jonas är fortfarande i utlandet och jag jobbar och sliter. Dock fllyter vardagen här hemma på rätt så bra. Jag har träffat lite goda vänner, igår såvar jag hos min kära Evelina och tillagade tillsammans med henne och hennes trolovade en utsökt middag. Efter detta såg vi på filmen 21 som för övrigt var riktigt bra! I tisdags var jag hemma hos en annan kär vän och filosoferade lite om livet och så vidare, mycket trevligt. Sen måste jag ju även nämna att min mamma kom hem från sommarstugan några dagar och i släptåg hade hon min otroligt roliga moster som jag passade på att umgås lite med. Gud vad skönt det är när det är sommar och man har lite ledigt, inte sant?


Varsågod, häääll upp te!


Cykeltur

Jag har på senare dar förälskat mig i min cykel. Med risk att låta euforisk; är det inte underbart att cykla när det är såhär fint väder? Skönt att komma ut och röra på sig samtidigt som man kan kolla på allt det där gröna som solen väcker till liv och utöver det en massa mer, typ kor. I bästa fall kan man också få sällskap. Jag har haft med mig både hanen och min syster på den legendariska "Solbergarundan" den här veckan. Starten går från mitt hus, sen cyklar man nästan upp till Åsarp innan det är dags att svänga ner höger mot Solberga. Sedan tar man vägen så att man susar ut för Bratteli (samlingsnamn för ett antal backar) och in i Trädet igen. Denna runda är ungefär 1,4 mil lång men det känns inte.

Hur som helst så var jag och min kära syster ute och cyklade rundan igår. När vi var nästan inne i Trädet kände jag att jag behövde stärka mitt manliga ego lite och tänkte därav hoppa upp med cykeln för en trottoarkant. Tyvärr var trottoarkanten aningen för hög och min cykel, gamla Bettan, aningen för olik en Mountain Bike. Med ett svanhopp och en snäv kullebytta följt av ett fall á la Jan Boklövs V-stil räddade jag mirakulöst sommarbenen, bortsett från ett litet, litet skrapsår. Skallen sket jag i men den klarade sig ändå. Turligt nog eftersom jag som liten knodd inte anamade något annat beteende än det klumpiga jag utövar än idag och erhöll flertalet allvarliga hjärnskakningar. Till slut fick farsan nog och köpte en "lekhhjälm" åt mig, och det vill man ju inte riskera igen. Kanske skulle fundera på att köpa Johan "kronofogden" Larssons störtkruka ändå. Där borde det ju finnas plats för hår iaf! På tal om honom så fick jag skatteåterbäring här om dagen. Vilken positiv överraskning. När jag kom och gick där på Kinnemo stack han e 100-lapp i näven på mig. Jag viste väl att jag betalt för mycket!


Gissa om jag gjorde någon glad idag

Min lilla kusin var här på besök. Mamma tog med henne en sväng i trädgården och bjöd henne på en av sina berömda gurkor. Jag skall la inte vara sämre tänkte jag och gick ut i mitt lilla hus och hämtade det som är är bäst på: godis. Jag slängde i ett par påsar Zoo, Pimpim och Fruxo i en av de stora tablettaskarna och gav henne och hennes syskon. Gurkan ligger nu slängd och överkörd några meter utanför vårt hus. Haha, jag kanske inte är så ond ändå?


Kinnarp/Slutarp The movie del 2

Här kommer andra delen av första filmen:
Missa inte Ingvars lilla tal i slutet!


Kinnar/Slutarp The movie del 1

Här kommer första halvan av Kinnarp/Slutarp The movie vol 1:

Detta är en film/ ett bildspel som jag gjorde åt mitt lag.
Jag lägger ut den här för att de som vill skall kunna kolla på den, då menar jag främst lagkamrater och klubbmedlemmar då filmen är ganska intern. Givetvis får du som utomstående också gärna kolla men jag vet inte om du uppskattar den så mycket!

Det är liten ruta och dålig kvalité men det är alltid något. För dig som vill se den hemma på tvn kommer jag att ta upp beställningar efter uppehållet.


För er som vill håna Mats är det viktigt att ni ser slutet på denna film, tappa inte tålamodet.




Cykeltur och grillning

Kan det bli mer sommar? Jag och Jonas kastade oss upp på varsin cykel och tog oss runt Solbergarundan på approxomativt 1,4 mil. När vi kom hem väntade moder min med grillen. Till efterrätt åt vi grillad banan med choklad.

Nu har vi precis kollat på Mulan 2. Jag brukar bli besviken på den andra volymen av filmer men den här var faktiskt helt okej, inte som ettan men vad är det?


Min panter vilar sig på stenen


Nu grönskar det i vår trädgård


Mammas jordgubbar


Ellens Kaninbarn


Jonas sitter och väntar på mat



Shopping

Jag fyndade lite idag på rean när jag och älsklingen gick på stan.




Ledig

Idag är jag ledig från jobbet vilken lycka att sova ut. Såhär på min lediga dag skall jag och Jonas gå lite ärenden på stan. Jag skall:

Köpa kort till mina tackkort
Köpa lite nytt smink
Posta min pappas visum till Kina
Kolla lite, lite på kläder
Gå till apoteket
Fika/äta

Det skall bli skönt att komma hem och bocka av allt.

RSS 2.0