Rättegångsspel

-Check Då var ett jobbigt moment i min vardag avklarad. Det gick bra och var faktiskt riktigt kul. Jag var kärandeombud och här bör nämnas att käromålet bifölls! Nu har jag bara tentan kvar att oroa mig för denhär delkursen! Helgen kommer därav att präglas av plugg. Sitter på tåget hem nu. Det är mörkt och drygt och jag är dessutom hungrig som en galt! Trevlig helg!

Sådär kul att heta Sofia Linder jämt

Jag åkte med pappa upp till Örebro i morses efter en kort sejour på hemmaplan. Ska bara vara här till i morgon då vi har ett rättegångsspel att ta hand om, sedan är det bara tentan kvar. Denna infaller som tidigare nämnt den 6:e. Dessa två moment i min utbildning har medfört att jag inte kunnat blogga så mycket.

Hur som helst så stannade vi på STATIOL och köpte kaffe på vägen upp. Pappa sa till mig, ta ingen lock, det är livsfarligt. Jag svarade att så gör jag minsann alltid i skolan och det har funkat jättebra. Tyvärr hade inte STATIOL lika stabila muggar som ute på universitetet. Jag hade muggen mellan knäna och när jag grep tag i den gav hela muggen vika, locket flög av och mestadels av det skållheta innehållet var kvar i muggen. Den andra halvan å andra sidan hamnade rakt i knäet. AAAAAAAAAAH moth*rf*uÄdfwÄÄAAAA*. Med tredje gradens brännskador och leggins som nu blivit ett med skinnet staplade jag upp i lägenheten och bytte om och därefter var det bara att bita ihop och åka till skolan. Dår gjorde vi klar inför morgondagen.

Nu ikväll skulle jag ta mig en fiskgratäng, en välförtjänt sådan. Värmde skiten i ugnen i 35 minuter och stod under tiden utanför och dreglade med kurrande mage. Tog med mig detta in i rummet och satte mig i sängen. Kollade bort och svarade på en smart fråga i det värdelösa underhållningsprogrammet 50-50. Tittade bara bort en sekund men fiskf*n letade sig ner på båda(!) kuddarna och på min mage. AJ igen. Jonas jag förstår nu varför jag inte får äta i din säng. Eftersom denna måltid förgyllts med dillsås på toppen såg det ut som om en liten bebis spytt upp tre gånger sin kroppsvikt i sängen, förmodligen är det också så det kommer att lukta när jag tar med mig tvätten hem i morgon.



 Vad skall jag äta istället? Har nog lite ruttna popcorn till godo!

Mys

Min gamla barndomskompis Gabriella Gustavssin, GG, är här i Örebro och förgyller min vardag lite. Vi har lagat tacos och nu tittar vi på tv och jäser. Trevligt trevligt!

Tillbaka till vardagen

Ännu en helg har passerat. Nu var det förvisso en kort helg hemma för mig men ändå, det går sjukt fort. Jag spelade som sagt körvacupen, vilket var väldigt kul och efter det hade vi klassfest. Vilket drag alltså! Det var ruskigt roligt och vi ägde verkligen det annars så gråa Pluto! Igår var jag och tränade, trots ömmande muskler. Det gick väl sådär, har inte flåset direkt men men, kul är det iallafall!




Körv och mos

Då var körvacupen avklarad. När jag lämnade Kinnarsphallen var bastandet och bärsandet i full gång! Själv skall jag ju som bekant på klassfest, gamla Sp3 skall ha det trevligt ihop.

Cupen gick bra, vi hamnade på en hedrande tredjeplats. Helt ärligt kan det nog ha något med att vi får ha en spelare mer på planen, vi får dra i armar och tröjor och vi får allt läktarstöd. Ungefär som när vi möter Fkik i KM. Hur som helst så slog vi juniorerna (B-laget?) i matchen om tredjepris med 2-1. Detta trots "årets miss" som någon yttrade sig. Jaja jag bjuder på den. Vad mer kan jag säga? Hur stora är oddsen att man, en och en halv-två meter framför mål får en bredsida att skruva sig över ribban? Noll med ett par decimaler. Jag missar i sådana lägen, that's it. Som tur är för mig har detta inte inneburit något avgörande, hitills. Nästa år ska jag också sitta i sekritariatet och äta godis.

Detta var min första kontakt med fotbollen inomhus, och min första träning på typ tre veckor. Jag blir numera trött av att åka hiss så jag är ganska nöjd med flåset som höll i 15 sekunder åt gången. Det är så kul att spela inne! Därför är det synd att jag bara kan vara med en (om jag har tur) träning i veckan. Sen är det så att ingen vill stå i Oden cup, jag kan ha råkat ta på mig den uppgiften. Jaja, man får ju ta vad man får nu när man bara är med på deltid och knappt det.


Hoppas att ni saknar mig i kväll. Ät mycket körv och mos nu så ses vi nästa år då damerna kommer ta hem det! ;)

Tack till arrangörerna, riktigt roligt!


Stackars barn

Jävla idiot rent ut sagt. Det finns personer som inte borde få ha barn. En kvinna här i tåget har satt sig med sina barn i lekvagnen. Hon svär och skriker så att hela vagnen rynkar pannan. Hon hotar barnen och ropar att de är så "jävla jobbiga". Hon pratar i telefon med någon, med stor sannolikhet barnens far vilken barnen inte får prata med trots att de bönar. Hon klagar hela tiden om hur "jävla röksugen" hon är. Nu ber barnen om förlåtelse medan mamman ignorerar dem. Usch, fattar hon inte att hon märker det för livet, att det är hennes jävla fel hur barnen beter sig. Detta för tankarna till min egen mamma som står i direkt motsats till denna hemska människa. Hon tog sig tid och tålamod för att på bästa möjliga, pedagogiska sätt tillrättavisa ossnar vi gjorde något fel. Jag ser hur hon behandlar andra barn, hur hon leker med dem och visar vad man får och inte får göra. Där har jag massor av tips att hämta när jag får barn!

Sooolong suckers

Iallafall för helgen. I dag efter föreläsningen (som kommer att hållas av en domare) tar jag tåget hem! Jag håller på med lite packning och städning så att jag kan åka direkt från skolan till tåget! Det enda kruxet är ju att väskan väger så sjukt mycket. Banden börjar till och med gå sönder, and so is my back.

Nu sitter jag här och latar mig. Vill/borde läsa men jag kommer inte till ro när jag vet att jag måste gå snart ändå. Istället kollar jag på Top model och spelar Pacman. Bra Sofia!

Jag har märkt en sak som stadsbor borde informerA oss lantisar om. Jag faller ner i kramper och letar efter tillhyggen som kräver vapenlicens varje gång brevbäraren skickar ner posten på mattan. VARJE GÅNG tror jag att det är någon som försöker bryta sig in. Nu ska jag försöka göra lite nytta! Ha en bra dag!

Hemlängtan

Blää, nu har jag varit här hela veckan nästan. Det har jag aldrig varit förut. Jag längtar hem!!! I morgon så!

Jag fick reda på att flera personer redan hoppat av. Det är ltie konstigt, för jag känner två olika saker:  1. Haha jag klarade längre(!) 2. Hmm undra vad de ska göra nu som jag missar. Vara hemma och umgås med de man älskar exempelvis. Detta gav mig en liten deppig inställning.

Vi fick tillbaka våra PM som vi lämnade in för tre veckor sedan med. jag blev lite besviken faktiskt. Visserligen var det en Godkänd/underkänd uppgift och jag blev godkänd men jag hade förväntat mig att bli matad med lite motivation. Till exempel att man gjort ett bra arbete för att ha läst endast några fjuttiga veckor eller något "tänk på det här nästa gång".  Det enda jag fick var lite småfel som måste rättas till, dessa var förvisso väldigt viktiga för framtiden och så men liiiite cred kan man väl bjuda på? Detta höjer inte direkt motivationen. Haha jaja jag är glad att jag fick godkänt iaf.

Jag tror att min ångest/omotivation beror lite på hemlängtan med. För på lektionen vi hade för några timmar sedan svarade jag på frågor och redogjorde för mina egna slutsatser och fick beröm för detta, då spann jag som katten, tänkte att detta var min grej och det gick så långt att jag till och med jämförde juridik med matematik. Ni som känner mig vet hur mkt jag älskar att lösa matematiska kluringar!

Jag saknar dig Jonas!!!!!!!!!!!!!
Jag saknar hem, mamma, pappa, snor-Ellen och Mårten gås.
Låt mig vara 12 igen, gosch vad enkelt livet var då!

Amerikansk tv-serie?

Caféplugg känns nästan lite för bra, lite för amerikanskt liksom. Jag och min grupp i en retorikövning satte oss efter rättegången vi skulle gå på (som för övrigt blev inställd) på ett jättemysigt café och diskuterade uppgiften. Jag drack min första chai latte. Det är kryddigt te med skummad mjölk för att fatta mig kort. Den var jättegod. Jag, Sofia med kolsyra som andranamn fattat tycke för varma drycker. Det är helt enkelt mysigt nu när det är höst!



Efter ett par timmar var det dags för fika, det var då jag fann den här underbart söta bakelsen.




Eftersom vi satt där i några timmar och jag drack kaffe var toabesöket snart ett faktum. Där såg jag någonting väldigt originellt nämligen en toalett i minimiformat, för små barn. Vad smart! Har man en sådan hemma skulle man ju slippa all pott-träning. Då är det bara att byta ut toan när barnet har "växt ur den", dyrt men originellt!

Jag tvingade min studiekamrat Jenny att sätta sin fot på för att ni skulle få de rätta proportionerna och förstå hur liten dendär toan är. (Det fanns givetvis en stor också)



Haha ni vet hur man har sådana där miniförpackningar av saker? Exempelvis pyttesmå läskburkar som man får på planet. Ibland brukar jag hålla i sådana saker och låtsas att jag är en jätte!


Jag behöver större gaderober

Inte för att mitt shoppingkonto är så fett ,som man kanske kan tro med hänvisning till rubriken...

Tentaångest någon? Min första tenta är 6 november!

Städmorgon

Gissa om jag känner mig duktig nu? Det är så rent i mitt rum att till och med min pedant-kusin Marthina skulle kunna komma på besök, du är välkommen gumman!

Dock är jag glad att jag har världens bästa roomie som städar resterande del av lägenheten. Jag trivs verkligen i denna fina lägenhet, i mitt fina rum och jag är verkligen tacksam att det ordnade sig så bra. Tack alla som hjälpte till! Ett boende är ändå viktigt, även om det är lätt att säga "det räcker med tack över huvudet" så är det en grundläggande faktor som påverkar allt man gör. I alla fall för mig. Jag värderar att komma hem till lugn och ro, göra en latte och krypa upp bland mina mysiga kuddar och läsa.

För er som inte vet det ligger min lägenhet mitt i stan med, ungefär 3 km från campus. Det är underbar! Jag får motion varje dag och får dessutom lite distans till studentlivet, sedan att jag har alla affärer utanför dörren är ju inte heller fel. När jag ser hur de som bor i korridor har det är jag glad att jag hamnade här. Det hade inte passat mig!

Jag kan ju också passa på att säga att jag frågade min roomie hur hon tyckte att det går samt att jag trivs jättebra. Hon sa då att jag får bo här sålänga jag vill! YEEY!


Inte ett dammkorn!



Jag har även hittat en dold talang hos mig! Vad tycks Sofie from the block?
Är jag godkänd?


HAHA Nu hände någonting väldigt roligt, min mamma ringde så jag svarade. Det enda jag hör är dock någon som plockar ut diskmaskinen och sjunger ljudligt i stil med opera, jag saknar dig Mami =)

Mardrömmar

Usc, jag vaknade precis av att huvudet är sådär tungt så att det känns som om man har lipat hela kvällen. Jag vaknade första gångerna runt sex och har somnat om ungefär 124 ggr. Självplågare? Varför vill man tillbaka ditt drömmarna när de är skit?

Hur som helst så drömde jag ingen såndär klassisk mardröm med folk som dör och otäckheter. Jag drömde att mamma och pappa sålde gården. Uuusch. Först till Johan och Sofie, vilket inte gjorde saken bättre, att se dem flytta in där. I och för sig tydde ju det på att de var tillbaka i kära Sverige men ändå. Sedan, efter att ha somnat om en gång drömde jag att de sålde gården till Jocke! Detta med motiveringen från min far "Sofia, jag börjar bli gammal." Om du vill veta far så låg priset på MAX 900 000 och då ska du veta att du hade mark ända in till torget i Falköping också. Jaja, skönt att ha vaknat i alla fall.

Duschade precis av mig obehaget och nu är det dags att städa lite här, ska dammsuga ochn så. Efter det ska jag gå på en rättegång ihop med några studiekamrater. Ha en bra dag!


Mitt kära barndomshem!

Ruggigt bra säsong!

Desperat housewives har verkligen börjat jättebra, till skillnad från Grey's som har varit sådär, bara elände och så vidare.


Kolla in Lynettes klänning, Ge mig gärna en sådan i julklapp! (t.h)
Jag skulle inte heller säga nej till Gabrielles hudfärg och ben.

Pappa, angående kommentaren. För det första håller jag inte riktigt med  dig och för det andra är det 100% okej att du tar en vecka och månar om dig själv. Du bryr dig om alla andra i 51 veckor om året och det är mer än någon kan begära. Njut av älgjakten nu, good luck chuck!

Plugg

Börjar jag bli tråkig?

Ja lite.

Ikväll ska jag iallafall titta på Desperate housewives klockan 21:00 yeey!

Tre mindre toliga saker har inträffat.

1. Jag tog fel på dagen, trodde att det var onsdag idag och att jag snart skulle få åka hem till min kära familj, släkt, kille och vänner.
2. Jag trodde att jag hade fått en rolig kommentar på min blogg från en "anonym" läsare. I själva verket var det jag själv som svarat på någon annans kommentar och glömt att fyl.la i mitt namn. Det är lite tråkigt när man endast erhåller ½ kommentar/år! (ja det var en uppmaning!)
3. Jag har varken tid/lust/ork/pengar/mod/självdistans eller stark vilja att införskaffa en nagelsax hit till min lägenhet. Så skötsel av framförallt tånaglar är under all kritik. Tack än en gång till SJ som har så bra förbindelser med Örebro så att jag kan åka hem och klippa naglarna.

Ni vet vad de säger, en dålig nyhet kommer sällan ensam. Dessa dåliga nyheter tog med sig en bra! Jag har hittat Baristamjöl! Ni vet sådan man använder i kaffe. Ska se om jag kan få tag på min nyexamiinerade baristaväninna Sofie för vidare information om denna mjölks otroligt vida användningsområde. Snålfan som jag är grät jag dock lite när jag insåg att jag nog blir tvungen att köpa något redskap för att kunna förädla denhär fantastiska råvaran till sött skum att pryda mitt kaffe med. Tack Arla som förgyller mina kaffepauser.



Back to work. Just nu läser jag om parts åberopsbörda. Är det någon som kan gissa vad det är?
Nej, det är tyvärr inte att man är skyldig att åberopa alla omständigheter som rör ett mål.
Vad enkelt livet (läs:kvällen) hade varit då....

Plugg

Jag sitter och kämpar med Eklöf serie Rättegång I-V. Ni som gett er in i denna litteratur och besitter kännedom gällande Eklöfs sätt att skriva kan väl hålla med om att jag är värd en liten paus med kaffe, kladdkaka, glass och hallon?


Ny vecka

Snacka om att tiden går fort. Nu är jag tillbaka i Örebro och har en ny vecka framför mig. Nu ska det pluggas och läsas så det står härliga till och sedan är det dags för helg igen och KLASSFEST!

Innan jag sätter igång med mitt massiva plugg och innan lågprisaffären stänger är det dags att handla hem lite mat till hushållet.
Här är min handlarlista:
Kött
Salt
Peppar
Ketchup
Korvbröd
Sallad
Avocado
Flytande margarin
Tejp
Röd lök
Bröd
Salami
Fil

Intressant va?

En liten tanke med, är det bara jag som får för mig att jag har en fläck i rumpan när folk skrattar när man går förbi? Eller att någon har slängt tuggummi i håret på en när de som sitter bakom skrattar? Idag vrickade jag foten med min 40-kilosväska på ryggen. Skrattade mor och dotter åt vardagsprat eller åt mig? Förmodligen åt det förra men ändå får man för sig att det handlar om en själv, hur ego är man då?


Mös(s)amarschen

Klockan 09:00 den 11 oktober tog vi oss an skogen i Knätte. 11 Tjejer var vi som gick, hur det gick för oss har jag ingen aning om men kul hade vi!


Fikapaus


Uppvärmda tjejer


Titta vem Fia hittade på en stubbe intill skogen!


Långben vad näst snyggast.


Munk-strålin tog nämligen hem den titeln!

Tack för en trevligt vistelse i skogen!


Plugg, Greys och tacos

Dagen har präglats mest av plugg och förberedelser inför vårt seminarium i morgon. Lotta var här och vi hjälptes åt lite, mest med att laga tacos men ändå. Just nu sitter jag och tar en välförtjänt paus och ser på Grey's. Ska snart slå en pling till Jonas och säga att jag älskar honom!

Vet ni vad förresten? Måns Zelmerlöw läser på Örebro universitet, visserligen läser han på distans men ändå, cara mia!

Varför skicka blommor?

Titta vad jag skickade till mitt hjärta:



Det var fyra lager, på det första var det kakor formade som hjärtan och ett I, på det andra stod det LOVE, på det tredje YOU med ett hjärta och på det sista lagret var det fyra hjärtan. Allt kom i en fin plåtlåda, väl inpackat med ett personligt brev. www.biscuiteers.com

Härliga helger

Det är så skönt att behöva känna att man inte har gett upp sitt gamla liv för studierna utan att man hinner med nästan precis lika mycket här hemma. I helgen har jag till exempel hunnit mysa med Jonas, gått på bio med mina föräldrar, spelat internmatch med laget, gått på lagfest, sett Björn Rosenström live, träffat Eve och hennes kompisar, lastat av  conteinrar med lagpolare, fikat hos farmor och farfar och myst lite till med Jonas. Jag har även hunnit läsa en del inför nästa vecka så just nu känns allt kanoners. Det bästa av allt är att jag trodde att jag skulle behöva åka upp till Örebro ikväll men det visade sig att jag börjar 10:00 i morgon och inte 09:00. Således räcker det att jag åker i morgonbitti, yes :)

Innan helgen kom så var min syster på besök i Örebro, även det var mycket trevligt. Vi tittade på Greys anatomy, åt god mat och godis samt shoppade lite. När Ellen kom fram och tog av sig sin cardigan upptäckte vi att vi i morgonyran tagit på oss identiska tröjor, lite roligt.


Sådan syster, sådan syster!

Seminarium I

Idag har jag och Lotta suttit i min fina lägenhet och pluggat. Vi har gått igenom frågorna som kommer att diskuteras på morgondagens seminarium.

klockan sju ska jag gå och möta min lilla, lillasyster vid tåget och sedan ska vi bunkra upp inför kvällens premiär av Grey's Anatomy, wonderful!

RSS 2.0